Αχαρνές: Βελτιωμένη η εικόνα της φωτιάς – Κάηκαν εγκαταστάσεις εργοστασίων

Στο σημείο αναμένεται να μεταβεί το ανακριτικό της Πυροσβεστικής προκειμένου να διενεργήσει έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς.

Μία νύχτα «κόλαση» έζησαν οι πολίτες στις Αχαρνές εξαιτίας της φωτιάς που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο ρέμα της Χελιδονούς επί της Λεωφόρου Καραμανλή και λόγω των ισχυρών ανέμων πήρε σοβαρές διαστάσεις καίγοντας εγκαταστάσεις εργοστασίων.

Η φωτιά ξέσπασε αργά το βράδυ της Τρίτης 9/7 και έκαψε δύο εργοστάσια, ένα με ξύλα και ένα με πλαστικά, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκε και τρίτο εργοστάσιο, χαρτοποϊίας, ωστόσο η τελική αποτίμηση για τις ζημιές αναμένεται να γίνει όταν θα ολοκληρωθεί το έργο της κατάσβεσης.

Από τα ξημερώματα η φωτιά παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Οι προσπάθειες κατάσβεσης επικεντρώνονται στο εργοστάσιο χαρτικών, με τους πυροσβέστες να επιχειρούν στον πρώτο και τον δεύτερο όροφο, ενώ η φωτιά δεν έχει επεκταθεί έως τώρα στον υπόγειο χώρο.

Στο σημείο επιχειρούν 88 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 24 οχήματα.

«Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση για την κατάσβεση της φωτιάς, η οποία έχει μπει μέσα σε ένα εργοστάσιο χάρτου, έχει κάψει τον εξωτερικό περίβολο, αντικείμενα τα οποία ήταν αποθηκευμένα, έχει μπει στο εσωτερικό και όπως καταλαβαίνουμε από τη μάχη που δίνουν οι πυροσβέστες κατακαίει τα πάντα και στο εσωτερικό υπάρχει η ιδιαίτερη καύσιμη ύλη στο συγκεκριμένο εργοστάσιο. Σύμφωνα με τους αρμοδίους θα χρειαστούν ακόμη αρκετές ώρες και πάρα πολλοί τόνοι νερό προκειμένου να μπορέσουν να σβήσουν τη συγκεκριμένη φωτιά» ανέφερε ο δημοσιογράφος του EΡΤΝews, Kώστας Παπαδόπουλος νωρίς το πρωί της Τετάρτης.

Τα πυροσβεστικά οχήματα με κανόνια νερού επιχειρούν να ρίξουν εντός του εργοστασίου, καθώς είναι δύσκολο και επικίνδυνο ακόμα και για τη στατικότητα να μπορέσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις να μπουν μέσα για να επιχειρήσουν.

Ο καπνός που έχει κατακλύσει την περιοχή είναι ιδιαίτερα τοξικός και λόγω των ισχυρών ανέμων μεταφέρεται σε μεγάλη απόσταση, γι αυτό και δόθηκε εντολή στους κατοίκους της περιοχής αν χρειαστεί να μετακινηθούν.