«Απαιτείται ισχυρή παρέμβαση για να προλάβουμε τις φοβερές κοινωνικές συνέπειες των ανατιμήσεων», ανέφερε μεταξύ άλλων η Έφη Αχτσιόγλου
«Οι αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών και της ενέργειας δίνουν ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στην ελληνική κοινωνία, που ήδη μαστίζεται από τη μείωση μισθών και εισοδημάτων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, την απώλεια θέσεων εργασίας, το σωρευμένο χρέος της πανδημίας»,δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου στο «Κόκκινο 105,5».
Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε,«η κυβέρνηση δείχνει την απόσταση που τη χωρίζει από την κοινωνική πραγματικότητα», καθώς «επαίρεται για τους αριθμούς» και για «τη σύγκριση του β΄ τριμήνου του 2021 με το αντίστοιχο του 2020 στο οποίο υπήρχε καθολικό λοκντάουν και βαθιά ύφεση».
Η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «η κυβέρνηση αδράνησε διότι πάσχει από την ιδεοληψία ότι η αγορά αυτορρυθμίζεται. Έστω και τώρα πρέπει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να παρέμβει. Να υπάρξει, οπωσδήποτε, ένα πακέτο στήριξης των ευάλωτων νοικοκυριών και ένα ταμείο στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Απαιτείται ισχυρή παρέμβαση για να προλάβουμε τις φοβερές κοινωνικές συνέπειες των ανατιμήσεων».Η ΝΔ, επισήμανε,«αρνείται να αποδεχτεί την ανάγκη παρέμβασης στην αγορά, προκειμένου να υπάρξει προστασία της κοινωνίας», όμως «η ελληνική κοινωνία δεν έχει περιθώρια και αντοχή».
Αναφερόμενη στην επικείμενη παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ υπογράμμισε ότι «υπάρχει θέμα αξιοπιστίας του κ. Μητσοτάκη, οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να βασίζονται σε αυτά που θα πει», γιατί «εξελέγη με σύνθημα ότι θα μειώσει τους φόρους και τελικά έφερε συρρίκνωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών, είπε ότι θα φέρει πολλές και καλές δουλειές και τελικά έφερε την κατάργηση του 8ώρου και τις απλήρωτες υπερωρίες, είπε ότι θα φέρει την ασφάλεια και τελικά έφερε έκρηξη εγκληματικότητας και αντί για επιτελικότητα το πλέον αναποτελεσματικό κράτος».
Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε, τέλος, ότι «το Μεσοπρόθεσμο που η ΝΔ ψήφισε προβλέπει ότι από έλλειμμα 7% μέσα σε δύο χρόνια θα περάσει σε πρωτογενές πλεόνασμα 2%. Η προσαρμογή είναι πάρα πολύ μεγάλη, περίπου 16 δισ., και η κυβέρνηση δεσμεύεται για κατάργηση όλων των μέτρων στήριξης της περιόδου της πανδημίας και των όποιων φοροελαφρύνσεων.