Αχτσιόγλου: Η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι πλέον κοινωνικά επικίνδυνη

«Το 2021 βρίσκει τις εκατοντάδες χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της χώρας και τους εργαζόμενούς τους σε κατάσταση ασφυξίας και κίνδυνο επιβίωσης» δηλώνει η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση αρνείται να λάβει μέτρα στήριξης.

Όπως αναφέρει, «οι επιχειρήσεις συνθλίβονται από την έλλειψη ρευστότητας και τη σώρευση χρεών, μετά από μία χρονιά βαθιάς ύφεσης και καταβαράθρωσης του τζίρου τους, ως συνέπεια των απαράδεκτων κυβερνητικών χειρισμών. Συγχρόνως, οι αλλοπρόσαλλες κινήσεις της κυβέρνησης για τη λειτουργία της αγοράς, η διαρκής μεταβολή των αποφάσεων, επιδεινώνουν διαρκώς την κατάσταση.

Η κυβέρνηση επιμένει ακριβώς στις ίδιες πολιτικές που έχουν προκαλέσει την ασφυξία, δημιουργώντας όρους μαζικής εκκαθάρισης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και πραγματικού αδιεξόδου για τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενούς τους. Με αυτές τις πολιτικές ούτε η ύφεση αντιστρέφεται ούτε το κοινωνικό αδιέξοδο».

Σύμφωνα με την τομεάρχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «η ριζική αλλαγή της οικονομικής πολιτικής είναι αναγκαία. Απαιτείται άμεσα η μετατροπή του συνόλου της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών και η ουσιαστική στήριξη των μισθών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και των σχέσεων εργασίας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων είναι η ρύθμιση των οφειλών που δημιουργήθηκαν στην πανδημία με κούρεμα της βασικής οφειλής.

Η επίμονη άρνηση της κυβέρνησης να λάβει μέτρα στήριξης, σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του σχεδίου Πισσαρίδη, επιβεβαιώνουν ότι η πανδημία αξιοποιείται ως ευκαιρία για μία συνολική αναδιάρθρωση της αγοράς εις βάρος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων».

Καταλήγει δε με τη φράση πως «η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είναι πλέον κοινωνικά επικίνδυνη».

-Ad-