Αδ. Γεωργιάδης: Δύο αντισηπτικά ανά πελάτη (video)

Τα αντισηπτικά ανά πελάτη θα μειωθούν στα δύο, από τρία που ισχύει σήμερα, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Action24 ο κ. Γεωργιάδης τόνισε οτι η παραγωγή βρίσκεται σήμερα στο μέγιστο βαθμό, με 600.000 τεμάχια την ημέρα, θα τεθούν σε λειτουργία δυο ακόμη εργοστάσια παραγωγής αντισηπτικών και η ημερήσια παραγωγή συνολικά θα φτάσει τα 800.000 τεμάχια την ημέρα αλλά και πάλι θα υπάρχει έλλειμμα στην αγορά, όπου η κατανάλωση φτάνει το 1 εκατομμύριο τεμάχια.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας, ότι λόγω των μέτρων μένουμε πλέον στο σπίτι, οπότε δεν χρειάζεται τόσο πολύ το αντισηπτικό καθώς μπορούμε να πλένουμε τα χέρια μας, όπως προτείνουν οι λοιμοξιολόγοι.

Σχετικά με το ωράριο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι αύριο, μετά το υπουργικό συμβούλιο, θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και θα αναλυθούν τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή. Η απόφαση για το διευρυμένο ωράριο ισχύει μέχρι αύριο, οπότε θα εκδοθεί νέα απόφαση που θα ισχύει από 26 Μαρτίου καθώς η 25η Μαρτίου είναι αργία.

Α. Γεωργιάδης @ action24