Άδ. Γεωργιάδης: «Άριστα έπραξε η αστυνομία όταν έβγαλε τη μπλούζα διαδηλωτή» (video)

Τις συλλήψεις στο Κουκάκι σχολίασε υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τονίζοντας πως «η Ελληνική αστυνομία είναι η πιο ήπια της Δύσης»

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι «η Ελληνική Αστυνομία είναι μακράν η πιο ήπια και απαλή Αστυνομία της Δύσης» ενώ για τις συλλήψεις του σκηνοθέτη και των δυο του γιων, στο Κουκάκι, ο Υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «οι δύο νεαροί βρίσκονταν μέσα στην κατάληψη».

«Είχαν την κατοικία τους και δίπλα και την κατάληψη», είπε σχετικά.

Ερωτηθείς για το ξεγύμνωμα νεαρού προ ημερών στα Εξάρχεια, από αστυνομικές δυνάμεις και για το αν είναι σύμφωνος με την πρακτική αυτήν απάντησε πως η αστυνομία «έπραξε άριστα» και διερωτήθηκε «πολίτης αυτός;», για να συνεχίσει πως «αυτός είχε μολότοφ, την είχε πετάξει πριν από λίγα δευτερόλεπτα».

Σε παρέμβαση που έκανε φιλικό πρόσωπο της συζύγου και μητέρα των τριών συλληφθέντων και νονά του ενός, είπε πως «ο πατέρας είναι με κολάρο, τον πήγαν στον Ερυθρό» και ότι πλέον είναι και οι τρεις στη ΓΑΔΑ.

Η Ν.Μέντζα εξήγησε ότι, «ο ένας από τους δύο συλληφθέντες, ο 26χρονος, είναι ασκούμενος δικηγόρος απόφοιτος της Νομικής Αθηνών και ο 23χρονος είναι φοιτητής Αρχιτεκτονικής στην Πάτρα που ήρθε για Χριστούγεννα και κάνει την πτυχιακή του», αποκλείοντας το ενδεχόμενο οι δύο νεαροί να ήταν καταληψίες.

Ο Υπουργός από την πλευρά του, διερωτήθηκε γιατί αφού επρόκειτο για νομοταγείς πολίτες, δεν άφησαν την Αστυνομία να περάσει από το σπίτι τους στο διπλανό.

«Από την αφήγηση της οικογένειας αποδεικνύεται ότι δεν είναι νομοταγείς, αφού υποστηρίζει την κατάληψη», συμπέρανε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Κληθείς να σχολιάσει την καταγγελία του Γιάννη Ραγκούση για πυροβολισμό γυναίκας με πλαστικές αστυνομικές σφαίρες, είπε πως «αν ήταν πίσω από την πόρτα με τα καρφιά η γυναίκα, μπορεί να έχει κάποιες εκδορές».

Τέλος, εξήγησε σχολιάζοντας την ψήφιση του προϋπολογισμού ότι, η εισφορά αλληλεγγύης θα μειωθεί ανάλογα με το πρωτογενές πλεόνασμα και τα έσοδα.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη στον ΑΝΤ1:

-Ad-