Άδ. Γεωργιάδης: Θα υπάρξει λύση για το ζήτημα των μεταχρονολογημένων επιταγών

Θα υπάρξει λύση για τις μεταχρονολογημένες επιταγές κατά τα πρότυπα των «capital controls», είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Ο υπουργός δεν επεκτάθηκε στο θέμα σημειώνοντας ότι οι όποιες ανακοινώσεις θα γίνουν από το υπουργείο Οικονομικών.

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, ενημέρωσε όλους τους κοινωνικούς εταίρους και τα επιμελητήρια Αθήνας και Πειραιά για την πρόταση του ΕΣΑ με θέμα το πρόβλημα των μεταχρονολογημένων επιταγών, που έστειλε στους αρμόδιους υπουργούς.

Επισήμανε την επιτακτική ανάγκη άμεσης επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος, που θα συμβάλει στο να παραμείνουν ζωντανές οι παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, ανεξαρτήτως μεγέθους και κλάδου και πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΕΣΑ υπολογίζει και τις δύο συναλλασσόμενες πλευρές, έχει συμπεριλάβει απόψεις τόσο θεωρητικών όσο και πρακτικών παραγόντων της χώρας και αποτελεί μία δίκαιη και τεκμηριωμένη λύση που καλύπτει όλους τους τομείς της επιχειρηματικής δραστηριότητας της χώρας.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους προέδρους των φορέων να στηρίξουν την πρόταση του ΕΣΑ ώστε να καταγραφεί μία ενιαία και δυνατή φωνή όλου του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδος.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραγωδία στην άσφαλτο στο Μεσολόγγι: Νεκρός ένας 27χρονος – Σοβαρά τραυματισμένος ένας 26χρονος
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα» – Το πρώτο μήνυμα μετά την παράσυρση στο Κολωνάκι
12 Φεβρουαρίου, 2025
Επίθεση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας Κώστα Τασούλα
12 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάσθηκε διάρρηξη με τη μέθοδο του «Ριφιφί» με λεία άνω των 4.000.000 ευρώ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία – «Τον ρώτησα γιατί χάλασε τα χρήματα της βάφτισης»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Χρυσός» στο Ντουμπάι ο Γκαβέλας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τσίπρας από Θεσσαλονίκη: Η Ελλάδα πρέπει να αποκτήσει ξανά μια στρατηγική πυξίδα στη βάση μιας διεκδικητικής εξωτερικής πολιτικής
12 Φεβρουαρίου, 2025
Χάρης Δούκας: «Τον Σεπτέμβριο η ανέγερση των κερκίδων του γήπεδο του Παναθηναϊκού στο Βοτανικό»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Αρβανίτης: Και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εχθρός της πατρίδας;
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σπαρτιάτες: Εξετάστηκαν στο Εκλογοδικείο οι προσφυγές κατά βουλευτών
12 Φεβρουαρίου, 2025