Άδεια ειδικού σκοπού: Προβληματισμός στους γονείς

Ανήσυχοι μοιάζουν οι γονείς, μετά το κλείσιμο των σχολείων λόγω κοροναϊού, σχετικά με το ποιος θα κρατά τα παιδιά ενώ σήμερα ανακοινώθηκε και άδεια ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους γονείς.

Η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Περιφέρειας Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μίλησε στην ΕΡΤ και σημείωσε πως «μπαίνει ένα θέμα σε σχέση με την κανονική άδεια γιατί έτσι όπως φαίνεται, στις 10 μέρες τώρα που θα είναι κλειστά τα σχολεία, δύο μέρες ουσιαστικά θα παρθούν από την κανονική άδεια». Οι εργαζόμενοι γονείς την κανονική άδεια τη χρησιμοποιούν για να κρατήσουν τα παιδιά και το καλοκαίρι».

«Ο προβληματισμός μας είναι στο γεγονός ότι μην προσπαθήσουμε να λύσουμε τώρα τα πρόβλημα – που πολύ καλά κάνουμε και όλοι θα συμβάλουμε σε αυτό. Η θέση μας σαν ομοσπονδία γονέων ήταν καθολικά άδεια ειδικού τύπου, ώστε να μην προσμετράται στην κανονική άδεια, για όλους τους εργαζομένους. Γιατί μετά θα μετατεθεί το πρόβλημα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με την κ. Βαλαβάνη, «αυτή τη στιγμή, παππούδες και γιαγιάδες σε γονείς 30 και 35 χρονών δουλεύουν και αυτοί. Οπότε υπάρχει μια δυσκολία. Στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, δυστυχώς οι εργαζόμενοι γονείς την άδεια την κρατάνε για το καλοκαίρι για να κρατήσουν δύο μήνες τα παιδιά που δεν έχουν πού αλλού να τα αφήσουν. Το βάζω προς συζήτηση…».

Σημειώνεται πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε στο briefing ότι σήμερα θα υπογραφεί Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για άδεια ειδικού σκοπού που θα λαμβάνει ο ένας από τους δύο γονείς, με πλήρεις αποδοχές, για όσο ανασταλεί η λειτουργία των σχολείων και μέχρι τις 10 Απριλίου 2020.

-Ad-