«Άδειασμα» Παπαδημητρίου σε Κυρανάκη με μομφή για «καριέρες»

«Άδειασε» τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, για το γεγονός ότι ο πρώτος έδωσε στην δημοσιότητα τα στοιχεία του ανθρώπου που ξυλοκοπήθηκε στη Νέα Σμύρνη.

Ειδικότερα, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα ΜΕGA» ο κ. Παπαδημητρίου δήλωσε για τον συνάδελφό του στη ΝΔ και στο κοινοβούλιο: «Εγώ δεν θα το έκανα. Παρόλο που ενδιαφέρθηκα πολύ για το ποιος είναι ο άνθρωπος αυτός. Σήμερα θα προσπαθήσω να διαβάσω και τη συνέντευξή του. Ο άνθρωπος δεν κρύβεται. Λέει ποιος είναι, ποιες είναι οι απόψεις του. Δεν θα έλεγα το όνομά του. Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει ένα είδος κατάδοσης των ανθρώπων με το τι κάνουν. Μη ξεχνάτε ότι χτίζονται και καριέρες».

Παράλληλα, ο κ. Παπαδημητρίου καταδίκασε σθεναρά την αστυνομική βία αλλά και τις απόψεις ότι η Ελλάδα αστυνομοκρατείται.

«Κανείς δεν δικαιολογεί τη βία. Ειδικά την αστυνομική βία. Δεν υπάρχει θέμα συζητήσεως επ’ αυτού. Όπως λένε και οι μαρτυρίες των ανθρώπων, δεν υπήρχε λόγος, ήταν αδικαιολόγητη η βία» είπε και πρόσθεσε:

«Δεν υπάρχει αστυνομοκρατία. Δεν μας απασχολούν οι απόψεις που έχει οποιοσδήποτε πολίτης για οποιοδήποτε θέμα. Στην Ελλάδα είναι ελεύθερος ο καθένας να έχει και τις πιο ακραίες απόψεις. Αν οι άνθρωποι ήταν συνωστισμένοι, θα έπρεπε να τους γίνει μια σύσταση. Τίποτα περισσότερο».

Ο βουλευτής υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν αστυνομοκρατείται και ότι από τους 180.000 ελέγχους που έγιναν τις 7 πρώτες μέρες του Μαρτίου υπήρχε μια τέτοια περίπτωση.

«Αυταρχικό καθεστώς» και «στρατευμένα μέσα» βλέπει η Τζάκρη
Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεοδώρα Τζάκρη, αναφερόμενη στην υπόθεση Κυρανάκη έκανε λόγο ότι «ζήλεψε την δόξα του Μπογδάνου».

Σχετικά με τα όσα αστυνομικά έκτροπα στη Νέα Σμύρνη, μίλησε για «χυδαία και άγρια μορφή βία που παραπέμπει σε ημερομηνίες προ του 1974. Τότε που υπήρχε η Χούντα που έδερνε ασύστολα».

Συνεχίζοντας τη σκέψη της, δήλωσε πως κοινό χαρακτηριστικό των αυταρχικών καθεστώτων είναι: Η αλλοίωση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, η επιστράτευση των μέσων ενημέρωσης και η αστυνομική καταστολή. «Το κράτος Μητσοτάκη πληροί και τις 3 προϋποθέσεις. Έχουμε περιορισμένη κοινοβουλευτική λειτουργία Έχουμε ένα αυταρχικό καθεστώς».

Παράλληλα, έκανε λόγο ότι τα μέσα ενημέρωσης δεν προβάλλουν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το πρόσφατο πρόγραμμα που ανακοίνωσε ο Τσίπρας για το ΕΣΥ. «Το ότι εγώ και άλλοι συνάδελφοι βρισκόμαστε σε κανάλια δε σημαίνει ότι το μήνυμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης φτάνει στον λαό».

Παραιτήσεις και πιστοποιητικά κοινωνικών φρονημάτων
Απέναντι στην αστυνομική βία τάχθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό.

«Η ΝΔ εργαλειοποιεί την αστυνομία, όπως έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Όσα βλέπουμε δεν είναι μεμονωμένα περιστατικά, είναι πολιτική επιλογή Τα πιστοποιητικά πολιτικών φρονημάτων καταργήθηκαν από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ το 1981» δήλωσε.

Τέλος ζήτησε την παραίτηση των Χρυσοχοϊδη – Κυρανάκη. «Όσο τους κρατάει τους καλύπτει η κυβέρνηση».

-Ad-