Αδέρφια καταγγέλουν ρατσιστική επίθεση από αστυνομικούς

Σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία προχώρησαν δύο αδέρφια τα οποία κατήγγειλαν ότι δέχτηκαν ρατσιστική επίθεση με γκλοπ από αστυνομικούς επειδή είναι Ρομά.

Η δικηγόρος των ανδρών, Αναστασία Καρχανατζίδου, μίλησε στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα, αναφέροντας ότι «το Σάββατο περί την 21.30 διατάχθηκε το αυτοκίνητο όπου οδηγούσε ο πρώτος κατηγορούμενος να σταματήσει για έλεγχο. Το σημείο στο οποίο έγινε το σήμα δεν ήταν τέτοιο ώστε με ασφάλεια να σταματήσει. Άναψε alarm ώστε να τους δείξει ότι έχει πρόθεση να σταματήσει και σταμάτησε μερικά μέτρα πιο κάτω. Αιφνιδίως κατέβηκαν οι αστυνομικοί από τις μηχανές και άρχισαν να ξυλοκόπουν με γκλοπ, τέσσερα άτομα τον οδηγό».

«Εκείνη την ώρα άκουσε ο αδερφός του τη φασαρία καθώς είχε σταματήσει σχεδόν έξω από το σπίτι του και βλέποντας τι συμβαίνει έτρεξε να τον βοηθήσει. Τότε οι αστυνομικοί επιτέθηκαν και σε εκείνον προκαλώντας και στους δύο σωματικές βλάβες. Η μανία των αστυνομικών έγινε μεγαλύτερη όταν εξήγγειλαν πως θα καταθέσουν σε βάρος τους μηνύσεις», είπε χαρακτηριστικά

«Έτσι, προκειμένου να καλυφθούν σχημάτισαν σε βάρος τους δικογραφία για αντίσταση, απείθεια, εξύβριση, απειλή και επικίνδυνη οδήγηση. Ουδέν παράνομο βρέθηκε στην κατοχή του. Εμείς θα καταθέσουμε αύριο μήνυση για αυθαιρεσία των αστυνομικών, παράβαση καθήκοντος, έγκλημα με ρατσιστικά χαρακτηριστικά, βασανιστήρια, επικίνδυνη σωματική βλάβη κλπ και θα ζητήσουμε την εξέταση τους από ιατροδικαστή», πρόσθεσε στη συνέχεια.




«Πήγα πάνω του για να μην τον σκοτώσουν»

Το ένα από τα δύο αδέρφια μίλησε για το περιστατικό στην εκπομπή «Open Τώρα» υποστηρίζοντας ότι «με το που άκουσα τις σειρήνες, βγήκα έξω και είδα τους αστυνομικούς να βαράνε τον αδερφό του. Ήταν τέσσερα άτομα. Τρέχω στο μέρος τους και λέω “τι έγινε;”, αυτοί με βρίζανε. Ο ένας από τους τέσσερις τον χτυπούσε μανιακά με το γκλοπ».

«Πήγα από πάνω του για να μην τον σκοτώσουν και είπα “θα σας κάνω μήνυση”. Βάζουν χειροπέδες στον αδερφό μου, έρχονται πάνω μου και με ρίχνουν κάτω, με βαράνε στο κεφάλι», είπε στην εκπομπή του OPEN.




Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Συρεγγέλα: Κοινωνική φροντίδα και στήριξη της οικογένειας θεμελιώδεις προτεραιότητες της κυβέρνησης
15 Οκτωβρίου, 2024
ΤτΕ: Αμετάβλητη θα παραμείνει η ζήτηση για δάνεια το τελευταίο τρίμηνο του 2024
15 Οκτωβρίου, 2024
Βίντεο σοκ! Αστυνομικός πυροβολεί γυναίκα η οποία τον μαχαιρώνει στο πρόσωπο
15 Οκτωβρίου, 2024
Η Μαντόνα για την κόρη της: «Ήσουν και θα είσαι πάντα η πρώτη μου αληθινή αγάπη»
15 Οκτωβρίου, 2024
Κυριάκος Μητσοτάκης: Η αλήθεια για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων
15 Οκτωβρίου, 2024
46χρονος Ρώσος σώθηκε μετά από 67 ημέρες στην πιο κρύα θάλασσα της Ασίας
15 Οκτωβρίου, 2024
«Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»: Στον «αέρα» το σάιτ του Στέφανου Κασσελάκη
15 Οκτωβρίου, 2024
Χονγκ Κονγκ: 9 μαϊμούδες πέθαναν υπό ασυνήθιστες συνθήκες σε ζωολογικό κήπο
15 Οκτωβρίου, 2024
Στην Κομισιόν το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό – Διαρθρωτικό Σχέδιο για το 2025-2028
15 Οκτωβρίου, 2024
Λάρισα: 55χρονος εντοπίστηκε νεκρός στο σπίτι του
15 Οκτωβρίου, 2024