Smoke rises from an Israeli airstrike in Dahiyeh in Beirut, Lebanon, Thursday, Oct. 10, 2024. (AP Photo/Hassan Ammar)

Αδιάκοπες οι εχθροπραξίες Ισραήλ – Λιβάνου, 60 νεκροί σε ένα 24ωρο – Προειδοποίηση IDF σε κατοίκους «μην επιστρέψετε σπίτια σας»

Εντείνονται οι εχθροπραξίες Ισραήλ – Λιβάνου, και ενώ αναμένονται τα αντίποινα του Τελ Αβίβ στο Ιράν. 60 νεκροί και 168 τραυματίες από ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο, ενώ η Χεζμπολάχ επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση και σε γηροκομείο στα βόρεια.

Σφοδρή είναι καταδίκη του Ισραήλ από Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία που ζητούν να σταματήσουν οι επιθέσεις κατά των ειρηνευτικών δυνάμεων του ΟΗΕ στο νότιο Λίβανο. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις του Αμερικανού Πρόεδρου. Νέα έκκληση προς όλες τις πλευρές για αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή, απηύθυνε η σύνοδος κορυφής των 9 ευρωμεσογειακών χωρών από την Κύπρο. Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους του νοτίου Λιβάνου «να μην επιστρέψουν» στα σπίτια τους, υπογραμμίζοντας ότι οι δυνάμεις του συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν τους μαχητές του λιβανικού σιιτικού κινήματος Χεζμπολάχ στην περιοχή αυτή.

«Για τη δική σας προστασία, μην επιστρέψετε στα σπίτια σας μέχρι νεωτέρας. Μην κατευθυνθείτε προς τα νότια, οποιοσδήποτε κατευθύνεται προς τα νότια διακινδυνεύει τη ζωή του», προστίθεται στο μήνυμα του εκπροσώπου του ισραηλινού στρατού.

Όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος του ΕΡΤΝews στο Τελ Αβίβ, Κωστής Κωνσταντίνου, η πόλη είναι έρημη και Γιομ Κιπούρ ξεκίνησε χθες το απόγευμα και τελειώνει απόψε με τη δύση του ηλίου. «Είχαμε μια πολύ ήσυχη νύχτα στο Τελ Αβίβ.
Το μόνο που ακουγόταν – διότι δεν κυκλοφορούν ούτε αυτοκίνητα στο Γιομ Κιπούρ- σε τακτά χρονικά διαστήματα
ήταν μαχητικά που πετούσαν πάνω από την πόλη, σε περιπολίες. Στο υπόλοιπο Ισραήλ είχαμε κάποια χτυπήματα, είχαμε κάποιους πυραύλους προς τη Χάιφα, είχαμε και ένα drone το οποίο απογειώθηκε από τον Λίβανο προς τη Χερτσιλία, που είναι η επόμενη πόλη από το Τελ Αβίβ, προξένησε απλώς ζημιές ενώ δεν υπήρχαν θύματα» ανέφερε ο δημοσιογράφος και πρόσθεσε ότι « το πότε θα χτυπήσει και πώς θα χτυπήσει το Ισραήλ, είναι τα δύο βασικά ερωτήματα».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Θρίλερ στην Εύβοια: Άντρας βρέθηκε κρεμασμένος στο σπίτι του – Το σπαρακτικό σημειώμα
12 Οκτωβρίου, 2024
Τρ. Αλεξιάδης: Δεν έκανα εγώ τη διαρροή
12 Οκτωβρίου, 2024
Έρχονται αλλαγές σε μισθούς και συντάξεις – Τι ισχύει για την εισφορά αλληλεγγύης και την προσωπική διαφορά
12 Οκτωβρίου, 2024
Παγκόσμια ανησυχία για τις επιπτώσεις από την ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή
12 Οκτωβρίου, 2024
Νέες ταυτότητες: Πώς να κλείσετε ραντεβού για την έκδοση δελτίου ταυτότητας – Όλη η διαδικασία
12 Οκτωβρίου, 2024
Σοκ στη Θεσσαλονίκη: Εντοπίστηκαν σε μονοκατοικία δύο σοροί σε προχωρημένη σήψη
12 Οκτωβρίου, 2024
Η Κ. Χάρις θα δημοσιοποιήσει τον ιατρικό φάκελό της, επιδιώκοντας να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ντ. Τραμπ
12 Οκτωβρίου, 2024
Ν. Ανδρουλάκης: Δύναμή μου ο απλός κόσμος του ΠΑΣΟΚ που έμεινε στα δύσκολα και βλέπει την παράταξή μας να έχει επιστρέψει
12 Οκτωβρίου, 2024
Ερντογάν: Ελλάδα και Τουρκία μπορούν να επιδείξουν βούληση για λύση και να αφήσουν πίσω τους τα προβλήματα
12 Οκτωβρίου, 2024
Διασωληνωμένη στο νοσοκομείο του Ρίου νοσηλεύεται 12χρονη που χτυπήθηκε από αυτοκίνητο κοντά στο Αγρίνιο
12 Οκτωβρίου, 2024