Αδιανόητες εικόνες: Βάζουν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα

Εικόνες από σουπερμάρκετ της Τουρκίας, επτά μήνες νωρίτερα, όπου υπήρχαν αντικλεπτικά στα βρεφικά γάλατα, βλέπουμε σήμερα στη χώρα μας.

Το LIVE NEWS κάνει αυτοψία στους διαδρόμους μεγάλων αλυσίδων σουπερμάρκετ και εντοπίζει τα προϊόντα που φέρουν αντικλεπτικό σύστημα για να αποφευχθούν οι μικροκλοπές.

«Ένα ποσοστό κλοπών στα σουπερμάρκετ πάντα υπήρχε, παρατηρήσανε μία αύξηση τη φετινή χρονιά, η οποία ήταν κυρίως σε τροφές», λέει ο Γιώργος Καραφίλης, ιδιοκτήτης εταιρίας αντικλεπτικών συστημάτων.

Γάλα σε… θυρίδα

Οι εικόνες σοκάρουν. Είδη πρώτη ανάγκης, όπως το βρεφικό γάλα σε σκόνη φυλάσσεται σαν κόρη οφθαλμού.

Λίγο πιο δίπλα, εντοπίσαμε να προστατεύονται και οι βρεφικές κρέμες. Οι περιπτώσεις γονέων που δεν μπορούν πια να αγοράσουν γάλα για τα παιδιά τους, αρκετές.

«Ακόμα και στην σκέψη, ο κάθε αστυνομικός ότι υπάρχει περίπτωση να κληθεί από κάποιο σουπερμάρκετ για να παραλάβει κλέφτη έναν μπαμπά ή μία μαμά που έχουν αναγκαστεί να κλέψουν ένα γάλα για να ταΐσουν το πεινασμένο τους παιδί, ανατριχιάζουμε», σημείωσε ο Σταύρος Μπαλάσκας, μέλος διοικητικού συμβουλίου πανελλήνιας ομοσπονδίας αστυνομικών υπαλλήλων.

Σε άλλο διάδρομο, οι συσκευασίες καφέ είναι και αυτές προστατευμένες με αντικλεπτικά συστήματα.

«Το πρώτο προϊόν που μας ζητάνε για να προστατεύσουν τα σουπερμάρκετ είναι προϊόντα γρήγορου καφέ, νούμερο 2 είναι τα ξυραφάκια, νούμερο 3 οι παιδικές τροφές, κυρίως τα τενεκεδένια κουτιά και νούμερο 4 όσο περίεργο και αν σας ακούγεται θα έβαζα τη φέτα η οποία είναι στα πλαστικά συσκευασμένα δοχεία που βρίσκονται στα ψυγεία των σουπερμάρκετ», λέει ο κ. Καραφίλης.