Αδιανόητη τραγωδία: Σκοτώθηκαν στο ίδιο σημείο με διαφορά 6 ετών ο γιος και ο ανιψιός του

Συγκλονίζει η οικογενειακή τραγωδία στο Ηράκλειο – Μεγαλώνει διαρκώς ο αριθμός των ανθρώπων που χάνουν τη ζωή τους στην άσφαλτο

Οι εφιαλτικές μνήμες στο Ηράκλειο αναβιώνουν με τον πατέρα και θείο των δύο θυμάτων να ραγίζει καρδιές. Στο ίδιο σημείο της παραλιακής, με διαφορά 6 χρόνων, χάθηκαν δύο νέα παιδιά. Ο γιος και ο ανιψιός του. Σε δύο τροχαία δυστυχήματα που «πάγωσαν» τους αυτόπτες μάρτυρες και συντάραξαν ολόκληρη την Κρήτη. Παρά τα μέτρα που λαμβάνονται και παρά τους ελέγχους που γίνονται, η μαύρη λίστα των θυμάτων της ασφάλτου μεγαλώνει διαρκώς.

Με δάκρυα στα μάτια, ο κύριος Κώστας, πατέρας του 22χρονου Χάρη που έχασε τη ζωή του, ως συνοδηγός σε ΙΧ, πριν από 7 χρόνια σε τροχαίο στην παραλιακή του Ηρακλείου, θρηνεί όχι μόνο τον γιο του αλλά και τον ανιψιό του Γιώργο, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα στο ίδιο ακριβώς σημείο, σε κολώνα πάνω στη διαχωριστική νησίδα, ως συνοδηγός σε τροχαίο που σημειώθηκε πέρυσι τον Οκτώβριο.

Τραγικό παιγνίδι της μοίρας, με τις οικογένειές τους μαζί με μέλη του Συλλόγου «SOS Τροχαία Εγκλήματα» να ζωγραφίζουν στο επίμαχο σημείο της παραλιακής, δύο λευκές πεταλούδες για τον Γιώργο και τον Χάρη, τιμώντας την μνήμη τους.

Η υπερβολική ταχύτητα σκοτώνει, τονίζουν, ωστόσο με την συμβολική αυτή κίνηση, στοχεύουν να αναδείξουν ότι τα επαναλαμβανόμενα τροχαία δεν φαίνεται να αποτελούν συμπτώσεις, επισημαίνοντας ότι οι αρμόδιοι θα πρέπει να βάλουν στο μικροσκόπιο τις υποδομές και στη περίπτωση που διαπιστωθεί ότι απαιτούνται παρεμβάσεις τότε να τρέξουν τα αναγκαία έργα.

Δείτε το ρεπορτάζ του neakriti.gr από το σημείο της διπλής τραγωδίας στο Ηράκλειο.

Στη μνήμη του Γιώργου και του Χάρη και όλων των θυμάτων που θυσιάζονται στους δρόμους της Κρήτης, ο Σύλλογος « SOS Τροχαία Εγκλήματα» περιμένουν να δουν πράξεις και όχι δηλώσεις, δάκρυα και ευχές.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Γερμανία: Πρώτο κόμμα το CDU/CSU σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Προβάδισμα του CDU/CSU δείχνουν τα πρώτα exit polls – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία: Η ετυμηγορία της κάλπης – LIVE όλες οι εξελίξεις
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ο απεσταλμένος του Τραμπ στην Ουκρανία αναμένει να υπογραφεί αυτή την εβδομάδα η συμφωνία για τα ουκρανικά ορυκτά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σοκαριστικό τροχαίο στην Ηλεία: Μεθυσμένος οδηγούσε με τον 4χρονο γιο του στην αγκαλιά – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο το παιδί
23 Φεβρουαρίου, 2025
«Το πηγούνι του ακουμπούσε τα γεννητικά μου όργανα – Έβλεπα το ταβάνι κι έκλαιγα»: Συγκλονίζουν τα θύματα του γυναικολόγου στη Ρόδο
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Βασίλη Καλογήρου: «Σύντομα μπορούμε να έχουμε τη λύση του μυστηρίου – “Κλειδί” ο ιατρικός φάκελος»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δολοφονία Φαίης Μπακογιώργου: «Θα έχουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή στην υπόθεση»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Τουρισμός για Όλους 2025: Ξεκινούν οι αιτήσεις με αυξημένα ποσά ενίσχυσης
23 Φεβρουαρίου, 2025
Φον ντερ Λάιεν: «Έγινε απολογισμός με τους Στάρμερ και Μακρόν για τις επαφές τους με την Ουάσινγκτον»
23 Φεβρουαρίου, 2025