Αδιανόητο! Η Τουρκία κατηγορεί την Ελλάδα ότι στέλνει πλοία σε… ελληνικά νησιά

Η Τουρκία έχει… ξεφύγει, ανακαλύπτοντας παραβιάσεις εκ μέρους της Ελλάδας και «καταγγέλοντας» ότι ελληνικά πλοία επισκέπτονται -άκουσον άκουσον- ελληνικά νησιά!

Συγκεκριμένα η εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας Πίναρ Κάρα υποστήριξε ότι «η Ελλάδα παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο 42 φορές και τα θαλάσσια όρια επτά φορές τον Οκτώβριο», όπως μεταδίδει το Onalert.

«Υπήρξαν επίσης 15 περιστατικά παρενόχλησης αεροσκαφών τον περασμένο μήνα και ελληνικά πλοία πραγματοποίησαν 192 επισκέψεις σε αποστρατιωτικοποιημένα νησιά κατά παράβαση των διεθνών συμφωνιών», ισχυρίστηκε η ίδια κατά την ενημέρωση των Τούρκων δημοσιογράφων.

Όμως η συνέχεια ήταν ακόμη πιο προκλητικά εξωπραγματική: «Αν και εμείς (σσ η Τουρκία) έχουμε δείξει πάντα ότι σεβόμαστε τα σύνορα και τα δικαιώματα των γειτόνων μας και υποστηρίζουμε την ειρήνη, τη φιλία, τις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συνεργασία, η Ελλάδα συνεχίζει να αυξάνει τις εντάσεις», είπε η Κάρα.

Υποστήριξε ακόμη πως η Ελλάδα προβαίνει «σε κάθε είδους των προκλητικών ενεργειών για να κλιμακώσει την ένταση», φτάνοντας στο σημείο να αναφέρει ως παράδειγμα τέτοιων ενεργειών την άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στη Σαμοθράκη!

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν να προστατεύουν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο» κατέληξε η εκπρόσωπος του Τουρκικού υπουργείου Άμυνας.

Πηγή: Anadolu