AEGEAN: Η πρώτη τελετή αποφοίτησης υπότροφων μηχανικών αεροσκαφών

Πριν λίγες μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη τελετή αποφοίτησης υπότροφων μηχανικών αεροσκαφών της AEGEAN στο νέο υπερσύγχρονο Hangar της εταιρείας.

Στην τελετή αποφοίτησης, που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, οι απόφοιτοι γιόρτασαν μαζί με τους συγγενείς, τους φίλους και τους «δασκάλους» τους, έμπειρους μηχανικούς της AEGEAN και της Olympic Air, την ολοκλήρωση ενός ιδιαιτέρως απαιτητικού εκπαιδευτικού προγράμματος, το οποίο τους έχει προετοιμάσει να αναλάβουν κρίσιμες ευθύνες στον τομέα της συντήρησης και ασφάλειας των αεροσκαφών.

Οι νέοι μηχανικοί της AEGEAN μαζί με τα διπλώματα τους «παρέλαβαν» και την επαγγελματική ευθύνη που πλέον αναλαμβάνουν ως μηχανικοί αεροσκαφών, με στόχο την ασφάλεια και την καλή λειτουργία του αεροπορικού στόλου όχι μόνο της AEGEAN και της Olympic Air, αλλά και οποιασδήποτε άλλης εταιρείας εργαστούν στο μέλλον.

Περήφανοι γονείς θαύμαζαν τα παιδιά τους και φανερά συγκινημένοι δήλωναν: «Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιτυχία που βέβαια ήρθε μέσα από σκληρή δουλειά, αφοσίωση και θυσίες, αλλά και χάρη στο πρόγραμμα υποτροφιών της AEGEAN, που χωρίς αυτό δεν θα είχαμε τη δυνατότητα να υποστηρίξουμε το παιδί μας στο να κυνηγήσει το όνειρό του».

«Η αεροπορία, απαιτεί πάθος, δέσμευση και υπευθυνότητα. Αυτά είναι συστατικά που δεν αναπληρώνονται, ούτε μπορούν να καλλιεργηθούν αν δεν υπάρχουν ήδη στο χαρακτήρα σας. Αυτές είναι ιδιότητες που θα χαρακτηρίζουν κάθε έναν και κάθε μία από εσάς που αποφοιτήσατε από το πρόγραμμα και σήμερα ξεκινάτε επίσημα την επαγγελματική σας πορεία ως μηχανικοί αεροσκαφών της AEGEAN. Συγχαρητήρια και καλώς ήρθατε στην AEGEAN!», αυτά ήταν τα λόγια του Δημήτρη Γερογιάννη, CEO της AEGEAN, στους 27 νέους και νέες απόφοιτους μηχανικούς αεροσκαφών.

Γερογιάννης: Η αεροπορία απαιτεί πάθος, δέσμευση και υπευθυνότητα.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υποτροφιών μηχανικών αεροσκαφών της AEGEAN, σε συνεργασία με το Olympic Air Maintenance Training Organization, τη σχολή μηχανικών του Ομίλου, ξεκίνησε το 2022, αποτελείται από 2.400 ώρες εκπαίδευσης σε διάστημα 24 μηνών και καλύπτει τόσο θεωρητικές, όσο και πρακτικές πτυχές της συντήρησης αεροσκαφών, συμπεριλαμβανομένων των εργαστηρίων, σύμφωνα με την ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Μετά το πέρας της εκπαίδευσης, οι σπουδαστές λαμβάνουν πιστοποιητικό αναγνώρισης βασικής εκπαίδευσης, για την έκδοση Άδειας Κατηγορίας Β1.1 (Part-66 Aircraft Maintenance License), σε συνδυασμό με την απαιτούμενη προϋπηρεσία που αποκτάται αργότερα, μέσω του προγράμματος.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος εντάσσονται αμέσως στην οικογένεια της AEGEAN, όπου και ξεκινούν τη σταδιοδρομία τους. Το πρόγραμμα μετράει ήδη 4 κύκλους, ενώ ο 5ος κύκλος αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2025.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Εισαγγελική έρευνα για αναρτήσεις που προτρέπουν σε βιαιοπραγίες την ημέρα των συγκεντρώσεων για τα Τέμπη
23 Φεβρουαρίου, 2025
Δύσκολος γρίφος ο σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Μεγάλος συνασπισμός ή τρικομματική λύση με διαπραγματεύσεις μηνών
23 Φεβρουαρίου, 2025
Συναγερμός στο Νοσοκομείο του Βόλου: Κρούσμα μηνιγγίτιδας σε 30χρονη – Νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θεσσαλονίκη: Του έκοψε κλήση τροχονόμος και τον χτύπησε με το φορτηγό – Απίστευτο περιστατικό στην Καλαμαριά
23 Φεβρουαρίου, 2025
Καιρός – Κολυδάς: Μετά τα χιόνια και το κρύο έρχονται πολλές βροχές Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία
23 Φεβρουαρίου, 2025
Θάνατος Β. Καλογήρου: Ζητήθηκε ταχύτερη διεκπεραίωση των τοξικολογικών εξετάσεων και στοιχεία για ενδεχόμενη φαρμακευτική αγωγή
23 Φεβρουαρίου, 2025
Λέκκας για σεισμούς: «Θα είναι μια μακρόσυρτη ακολουθία – Το φαινόμενο ανέδειξε τα χρόνια προβλήματα της Σαντορίνης»
23 Φεβρουαρίου, 2025
Γερμανία – εκλογές: Οι αγορές προεξοφλούν σχηματισμό κυβέρνησης και προσβλέπουν στην ανάκαμψη της οικονομίας
23 Φεβρουαρίου, 2025
Σταδιακή ύφεση παρουσιάζει η σεισμικότητα στη ζώνη Σαντορίνης – Αμοργού – Οι εκτιμήσεις των ειδικών και ο κίνδυνος για κατολισθητικά φαινόμενα
23 Φεβρουαρίου, 2025
Ανδρουλάκης: Θα αγωνιστούμε για να πάνε επιτέλους στη Δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι της τραγωδίας των Τεμπών
23 Φεβρουαρίου, 2025