Στο Greece Talks, που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Παπαθανάσης, Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, ο Θεόδωρος Τζούρος, Ανώτερος Γενικός Διευθυντής, Επικεφαλής Corporate & Investment Banking, Πειραιώς, ο Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece, και ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO της AEGEAN, συμμετείχαν σε ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον πάνελ με θέμα τη στρατηγική ανάπτυξης του τουρισμού, τις επενδύσεις στις υποδομές και τη δυναμική της Θεσσαλονίκης ως διεθνούς κόμβου μεταφορών.
Οι ομιλητές ανέλυσαν, μεταξύ άλλων, τις προκλήσεις και τις ευκαιρίες που θα καθορίσουν το μέλλον της πόλης. Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο δημοσιογράφος Γιώργος Ευγενίδης.
Μέσα από τη συζήτηση ανακοινώθηκε μια ιδιαίτερα ευχάριστη είδηση, η οποία, πέρα από το γεγονός ότι προσθέτει έναν νέο προορισμό στο ήδη εκτεταμένο δίκτυο της AEGEAN, ανοίγει μια νέα προοπτική για περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης.
Πιο συγκεκριμένα, ο CEO της AEGEAN, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Ευγενίδη στο Greece Talks σχετικά με την επιβατική κίνηση της περασμένης χρονιάς, ανέφερε: «Στο τέλος του 2024, αυξήσαμε την επιβατική μας κίνηση. Ως εταιρεία, επενδύουμε με συνέπεια στη Θεσσαλονίκη και τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τη δυναμική της πόλης. Ελπίζουμε ότι αυτή η τάση δεν θα αφορά μόνο τη θερινή περίοδο, αλλά θα διατηρηθεί σε βάθος χρόνου».

«Εμείς πιστέψαμε από την αρχή στη Θεσσαλονίκη και υπηρετήσαμε με συνέπεια την ιδέα της πόλης ως προορισμού, σε μια εποχή που ελάχιστοι ενδιαφέρονταν και οι αεροπορικές εταιρείες που πετούσαν εδώ ήταν ελάχιστες. Πιστέψαμε στην πόλη, ακολουθήσαμε την εξέλιξή της και θεωρώ ότι συμβάλαμε σημαντικά σε αυτή».
«Για το 2025, έχουμε ένα θετικό ξεκίνημα. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες, κυρίως λόγω της γεωγραφικής θέσης της Ελλάδας και του πολέμου στην Ουκρανία», ανέφερε. Συμπλήρωσε: «Εμείς πιστέψαμε στη Θεσσαλονίκη και στην εξέλιξή της, και αυτή η συνεπής υποστήριξη απέδωσε: αυξήσαμε τον αριθμό των διεθνών επιβατών από και προς τη Θεσσαλονίκη».
Μέσα από το πάνελ του Greece Talks, προχώρησε σε μια σημαντική ανακοίνωση σχετικά με τα άμεσα σχέδια της AEGEAN, δηλώνοντας: «Φέτος, θέλουμε να ανακοινώσουμε έναν νέο προορισμό στο διεθνές μας δίκτυο. Θα πάμε στη Σμύρνη και θα συνδέσουμε τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη, με συχνότητα δύο φορές την εβδομάδα».
«Η Σμύρνη είναι ένας προορισμός που συζητείται εδώ και αρκετό καιρό στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω πως οι σχέσεις της πόλης με τη Σμύρνη ήταν πάντα ισχυρές – παραδοσιακές, πολιτιστικές και ιστορικές.
Επιπλέον, προσθέτουμε ένα νέο δρομολόγιο εσωτερικού, που θα συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το νησί της Σύρου το καλοκαίρι», δήλωσε ο Δημήτρης Γερογιάννης. Καταλήγοντας, εξέφρασε την ελπίδα πως αυτή η νέα αεροπορική σύνδεση θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τους δεσμούς ανάμεσα στις δύο πόλεις.