ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-2: Απίστευτη νίκη στο τέλος

Σε ένα ματς-ροντέο στο ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ πήρε τη νίκη (3-2 τον Ατρόμητο) στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων με γκολ του Ολιβέιρα, που ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής αφού εκμεταλλεύτηκε και τα… δώρα του κίπερ Μανδά! Οι Περιστεριώτες που προηγήθηκαν 0-1, ισοφάρισαν 2-2 στο 89′ αλλά αυτό δεν έφτασε.

Έπειτα από την ήττα στο Καραϊσκάκη, η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο ήταν επιτακτική για την ΑΕΚ. Όπως άλλωστε και σε κάθε παιχνίδι από εδώ και πέρα προκειμένου να μην χάσει κι άλλο πολύτιμο έδαφος από την κορυφή. Και το τρίποντο, έστω και με αρκετό άγχος, ήρθε για την Ένωση με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Νέλσον Ολιβέιρα. Ο Πορτογάλος με χατ-τρικ (το τρίτο και νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις) έκανε την ανατροπή στο δεύτερο μέρος και έδωσε στην ΑΕΚ τη νίκη με 3-2 σε ένα ματς… ακατάλληλο για καρδιακούς!

Με Μανούσο μπροστά στο σκορ ο Ατρόμητος στο ημίχρονο!

Ο Κωστένογλου ξεκίνησε με τον Βέρντε να κινείται πίσω από τον προωθημένο Ολιβέιρα και τον Λιβάια στο αριστερό άκρο με τον Ντέλετιτς από τα δεξιά. Οι κιτρινόμαυροι προσπαθούσαν να κυκλοφορήσουν την μπάλα για να ανοίξουν διαδρόμους χωρίς όμως να έχουν ουσία στο παιχνίδι τους, με τον Ατρόμητο να μην αφήνει χώρους και να κερδίζει και συνεχόμενα κόρνερ στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι Περιστεριώτες περίμεναν να «χτυπήσουν» την κατάλληλη στιγμή και το κατάφεραν στο 18’, στην πρώτη τους πραγματικά απειλητική στιγμή, με την ανατροπή του Ανδρούτσου μέσα στην περιοχή από τον Οικονόμου. Ο Μανούσος δύο λεπτά αργότερα (20’) ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι, με τον Τσιντώτα να αποκρούει αρχικά, αλλά τους παίκτες της ΑΕΚ να έχουν κακή αντίδραση και τον επιθετικό του Ατρόμητου να πηγαίνει πρώτος στην μπάλα και να τη σπρώχνει στα δίχτυα για το 0-1!

Ο Κωστένογλου αναπροσάρμοσε τα επιθετικά του σχέδια περνώντας τον Λιβάια πίσω από τον Ολιβέιρα, φέρνοντας τον Βέρντε στα δεξιά και τον Ντέλετιτς στο αριστερό άκρο. Η ΑΕΚ δημιούργησε δύο απειλητικές στιγμές με το σουτ του Τσιγκρίνσκι έπειτα από την εκτέλεση κόρνερ του Λιβάια στο 26’ (φάση που σταμάτησε στη συνέχεια ως οφσάιντ στον Σιμόες) και με το σουτ του Βέρντε στο 29’ από πλάγια θέση το οποίο σταμάτησε ο Μανδάς. Αυτό που της έλειπε όμως ήταν η κλασική ευκαιρία για να μπορέσει να απαντήσει στο γκολ του Μανούσου πριν βγει το ημίχρονο. Και η μοναδική στιγμή της ήρθε στο 35’ με μια απίστευτη τριπλή φάση! Μετά το λάθος του Γούτα, ο Ντέλετιτς τροφοδότησε τον Λιβάια, με τον Μανδά να τον νικάει στο τετ-α-τετ. Η μπάλα κατέληξε στο Βέρντε, αλλά το δυνατό αριστερό του βρήκε το οριζόντιο, με την μπάλα να μην περνάει τη γραμμή και εν συνεχεία ο Λιβάια πιεζόμενος από τους αμυντικούς του Ατρόμητου έπιασε από κοντά την κεφαλιά, η οποία πέρασε πάνω από τα δοκάρια!

Ανατροπή με χατ-τρικ Ολιβέιρα για την ΑΕΚ, και «χρυσό» γκολ στις καθυστερήσεις!

Ο τραυματισμός του Μπαένα με την έναρξη του δευτέρου μέρους υποχρέωσε τον Αναστασίου να αλλάξει τα πλάνα του, περνώντας τον Στρούγγη ως τρίτο στόπερ και αλλάζοντας τον σχηματισμό σε 5-4-1. Η ΑΕΚ άρχιζε να πιέζει και στο 55’ το δυνατό αριστερό του Κρίστιτσιτς πέρασε δίπλα από το κάθετο, με τον Κωστένογλου τέσσερα λεπτά αργότερα να περνάει τον Μάνταλο στο παιχνίδι θέλοντας να βρει περισσότερη δημιουργία στο παιχνίδι της Ένωσης. Στο 62’ έστω και με τη δόση της τύχης οι κιτρινόμαυροι κατάφεραν να φέρουν το ματς στα ίσια. Ο Ολιβέιρα με ένα σουτ από πλάγια θέση σημάδεψε το κάθετο δοκάρι, αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Μανδά και κατέληξε στα δίχτυα με τον Πορτογάλο να γράφει το 1-1 και να «ζεσταίνει» τον κόσμο της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Στο 67’ ο Κωστένογλου πέρασε και τον Αλμπάνη στο παιχνίδι στη θέση του Βέρντε με την ΑΕΚ να ψάχνει την ανατροπή. Το σουτ του Λιβάια στο ίδιο λεπτό δεν ανησύχησε τον Μανδά, αλλά στο 72’ η ΑΕΚ κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει κεφάλι στο σκορ έπειτα από ένα ωλέθριο λάθος του γκολκίπερ του Ατρόμητου. Ο Γούτας γύρισε την μπάλα προς τα πίσω, ο Ολιβέιρα κυνήγησε πανέξυπνα την μπαλιά, με τον Μανδά στην προσπάθειά του να διώξει να κάνει τεράστια «γκέλα» και τον Πορτογάλο φορ σε κενή εστία να κάνει το 2-1 με το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς! Τέσσερα λεπτά αργότερα πάντως ο Ατρόμητος έχασε σπουδαία φάση να απαντήσει όταν ο Λόπες έχασε τον μανούσο, με τον τελευταίο να βγάζει τη σέντρα, τον Βέλλιο να κάνει την προβολή και τον Τσιντώτα να σώζει.

Όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα κρατούσε αυτό το 2-1, αλλά μια ακόμα κάκιστη αντίδραση της αμυντικής της γραμμής της στοίχισε. Στο 89’ ο Οικονόμου έχασε την κεφαλιά από τον Γιακουμάκη και ο Χαρίσης που είχε μείνει αμαρκάριστος από τον Λόπες ισοφάρισε σε 2-2 «παγώνοντας» το ΟΑΚΑ! Η ΑΕΚ κυνήγησε στις καθυστερήσεις το γκολ της νίκης και στο 93’ ο Ολιβέιρα εκμεταλλεύτηκε την κεφαλιά του Μάνταλου στο πίσω δοκάρι και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα σημειώνοντας χατ-τρικ και γράφοντας με ένα άκρως επεισοδιακό τρόπο το τελικό 3-2 για την Ένωση!

Οι συνθέσεις

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Λόπες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου, Παουλίνιο, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (81’ Γαλανόπουλος), Βέρντε (67’ Αλμπάνης), Ντέλετιτς (59’ Μάνταλος), Λιβάια, Ολιβέιρα.

Ατρόμητος (Γιάννης Αναστασίου): Μανδάς, Γκάλο, Ρισβάνης, Γούτας, Ταλόχα, Μπαένα (49’ Στρούγγης), Χαρίσης, Ανδρούτσος, Ενσικουλού (68’ Ρόσα), Μανούσος (77’ Γιακουμάκης), Βέλλιος

πηγή: gazzetta.gr

-Ad-