Αεροσυνοδοί της Alitalia διαμαρτυρήθηκαν γυμνές για το κλείσιμο της εταιρείας (vid)

Οι αντιδράσεις στην Ιταλία για το κλείσιμο της Alitalia, του εμβληματικού εθνικού αερομεταφορέα, συνεχίζονται. Πρωταγωνιστές οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κατά τη μετάβαση στο νέο σχήμα –την επίσης ελεγχόμενη από το κράτος αλλά με πολύ μικρότερο δυναμικό, Ita– μένουν χωρίς δουλειά.

Οι εργαζόμενες του πρώην εθνικού αερομεταφορέα της Ιταλίας γδύθηκαν αργά και αθόρυβα, ρίχνοντας τις στολές τους στο έδαφος και παρέμειναν με τα μισοφόρια στο κέντρο της πλατείας για να εκφράσουν τη δυσαρέσκειά τους μετά την πτώχευση της εταιρείας.

Οπως ανέφερε το Euronews, δεκάδες, πρώην πια αεροσυνοδοί της Alitalia συμμετείχαν σε ένα δρώμενο στο κέντρο της Ρώμης για να διαμαρτυρηθούν για την ανεργία στην οποία τους οδήγησε η κατάργηση της εταιρείας και η δημιουργία της Ita: έβγαλαν τα πουκάμισά τους, τις φούστες και τις γόβες τους και έμειναν με τα εσώρουχα. «Γυμνές, δίχως αξιοπρέπεια, δίχως δουλειά» έλεγαν.

«Στις 15 Οκτωβρίου, πήραν το δέρμα μας. Μας πήραν τις στολές μας και αυτό για εμάς σημαίνει ότι χάσαμε τα πάντα. Ήρθαμε για να εκφράσουμε τον πόνο μας αλλά και την αλληλεγγύη στους συναδέλφους που κάλεσε η νέα εταιρεία και υποχρεώθηκαν να υπογράψουν ένα εξευτελιστικό συμβόλαιο», ανέφερε η Κριστίνα Πογκέζι, μέλος του σωματείου αεροσυνοδών της Alitalia.