Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 20 νεκροί από τις φονικές πλημμύρες

Σε τουλάχιστον 20 ανέρχονται οι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από ξαφνικές πλημμύρες στο κεντρικό Αφγανιστάν το τελευταίο 48ωρο, επεσήμανε τη Δευτέρα (22/8) αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών ενώ οι ισχυρές βροχοπτώσεις καταστρέφουν χιλιάδες σπίτια και προκαλούν ζημιές σε αγροτικές εκτάσεις.

Το Αφγανιστάν έχει πληγεί από μια σειρά από φυσικές καταστροφές φέτος, μεταξύ των οποίων είναι η ξηρασία και ισχυρός σεισμός που προκάλεσε τον θάνατο περισσότερων από 1.000 ανθρώπων τον Ιούνιο.

«Είκοσι άνθρωποι είναι νεκροί, 35 έχουν τραυματιστεί από τις πλημμύρες στην επαρχία Λόγκαρ» σημείωσε ο Μοχάμαντ Νάσιμ Χακάνι, ο εκπρόσωπος της αρχής διαχείρισης καταστροφών του Αφγανιστάν όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ περισσότερα θύματα.

Στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τις συνέπειες των καταστροφών, η κυβέρνηση των Ταλιμπάν, οι οποίοι κατέλαβαν την εξουσία στο Αφγανιστάν τον περσινό Αύγουστο, απευθύνει αίτημα για βοήθεια.

«Ζητούμε από τη διεθνή κοινότητα, ιδιαίτερα τις ισλαμικές χώρες και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις, να βοηθήσουν επειγόντως τα θύματα», δηλώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Διεθνείς υπηρεσίες αρωγής παρέχουν βοήθεια εδώ και μήνες, αλλά προειδοποιούν ότι χρειάζονται περισσότερη πρόσβαση και χρηματοδότηση για να αποφευχθεί μια ανθρωπιστική καταστροφή, καθώς χιλιάδες άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι και δεν έχουν πρόσβαση σε κάποιο κατάλυμα ή σε καθαρό πόσιμο νερό.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Στα ύψη οι τιμές του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη – Πού οφείλεται η αύξηση
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σερβία: Συλλήψεις 15 υπόπτων για διαφθορά μεταξύ αυτών και ο δήμαρχος της πόλης Ομπρένοβατς
12 Φεβρουαρίου, 2025
Στη φυλακή για το στυγερό έγκλημα η 34χρονη στην Πιερία – Οι ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της δολοφονίας
12 Φεβρουαρίου, 2025
Πιερία: Πως η 34χρονη περιέγραψε την δολοφονία του 58χρονου – «Τον έδεσα σε χαλί και τον μετέφερα στην αυλή για τον θάψω»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σύλληψη τριών ατόμων στα Καμίνια για κατοχή ναρκωτικών και αναβολικών ουσιών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και η Αμοργός λόγω των σεισμών
12 Φεβρουαρίου, 2025
Σαντορίνη: Νέο μπαράζ δονήσεων – Κατολίσθηση στην Καλντέρα την ώρα του σεισμού των 4,9 Ρίχτερ
12 Φεβρουαρίου, 2025
Τα γυρίζει ξανά η Ειρήνη Μουρτζούκου για την Πισπιρίγκου – «Δεν θυμάμαι, έμοιαζε με εκείνη, δεν την ήξερα»
12 Φεβρουαρίου, 2025
Περισσότεροι από 1.100 σεισμοί πάνω από 3 Ρίχτερ από την 1η Φεβρουαρίου – «Πρωτόγνωρη ακολουθία χωρίς ισχυρή δόνηση»
12 Φεβρουαρίου, 2025
«Μην ξανακάνεις καταγγελία θα σε σφάξω» – Χτυπούσε τη μητέρα του ο άνδρας που ταμπουρώθηκε στο σπίτι του στο Κερατσίνι
12 Φεβρουαρίου, 2025