Άφιξη Πομπέο: Φρούριο η περιοχή γύρω από το σπίτι του Κ. Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με τον πρώτο σταθμό της επίσκεψής του να είναι η Θεσσαλονίκη.

Μετά τη συμπρωτεύουσα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα μεταβεί στην Κρήτη, όπου θα φιλοξενηθεί στο σπίτι του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ακρωτήρι.

Ο κ. Μητσοτάκης διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον κ. Πομπέο από πέρυσι τον Οκτώβριο, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα και είχαν περάσει αρκετές ώρες μαζί, πέραν του επίσημου προγράμματος.

Από τότε μιλούν τακτικά και ο κ. Μητσοτάκης είχε συνομιλήσει μαζί του και κατά τις πρώτες μέρες της κρίσης με το Oruc Reis, όταν είχε «κλειδώσει» εκτάκτως το ραντεβού του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια στη Βιέννη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του kriti360.gr, η άφιξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναμένεται στα Χανιά περίπου στις 8 το βράδυ και θα φιλοξενηθεί μαζί με τη σύζυγό του Σούζαν, στο πατρικό σπίτι του πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι όπου και θα παρατεθεί δείπνο.

Φρούριο το σπίτι
Εξαιτίας της παρουσίας Πομπέο στο Ακρωτήρι τα μέτρα ασφαλείας γύρω από το σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη είναι δρακόντεια.

Όπως αναφέρει το neakriti.gr δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή πάνω από τον Βλητέ, ενώ ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα άνδρες των υπηρεσιών ασφάλειας του Στειτ Ντιπάρτμεντ σε συνεργασία με υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έλεγχαν τις διαδρομές που θα ακολουθήσει ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Εκτός από τη μόνιμη αστυνομική δύναμη που φρουρεί το σπίτι του Πρωθυπουργού στο Ακρωτήρι , τα τελευταία εικοσιτετράωρα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες του kriti360 έχουν επιστρατευτεί δυνάμεις της ΕΛΑΣ από όλες της υπηρεσίες της Κρήτης ενώ πύλες XRY για την ανίχνευση εκρηκτικών και μετάλλων τοποθετήθηκαν στις εισόδους.

Ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας με την άφιξη του στο αεροδρόμιο θα ακολουθήσει την πιο σύντομη και ασφαλή διαδρομή με επικρατέστερο σενάριο η πομπή να διέλθει από τον κεντρικό δρόμο του αεροδρομίου.

Η σύζυγος του Έλληνα πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έφτασε νωρίς το πρωί στα Χανιά ενώ άνθρωποι του στενού περιβάλλοντος του Πρωθυπουργού εργάζονται πυρετωδώς για την υποδοχή του Μάικ Πομπέο ο οποίος θα γίνει ο δεύτερος αμερικανός αξιωματούχος που περνά το κατώφλι της βίλας Μητσοτάκη.