Αυξήσεις στο νερό: Η ΕΥΔΑΠ απαντά για το εάν θα αλλάξει η τιμή

O διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, Χαράλαμπος Σαχίνης, ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν ανατιμήσεις στους λογαριασμούς του νερού.

Ο κ. Σαχίνης είπε πως προτεραιότητες της εταιρείας είναι πρωτίστως το καθαρό νερό, η ολοκλήρωση της σύμβαση με το ελληνικό δημόσιο, η εκτέλεση των έργων, η προώθηση της καινοτομίας και η ανάπτυξη.

Όσον αφορά την Ανατολική Αττική, ανέφερε ότι 250.000 κάτοικοι δεν έχουν αποχέτευση με αποτέλεσμα η χώρα να πληρώνει πρόστιμα – μαμούθ.

Μόνο από το 2015 και μετά η Ελλάδα έχει πληρώσει 23,5 εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα και θα συνεχίσει να πληρώνει 4,8 εκατομμύρια ετησίως, εφόσον δεν ολοκληρωθεί το έργο της αποχέτευσης.

Από την πλευρά του ο Τάσος Τόσιος, αναπληρωτής διευθύνων δύμβουλος της ΕΥΔΑΠ, ανέφερε ότι η εταιρεία προχωράει σε νέα δίκτυα μήκους 900 χλμ. με επενδύσεις που θα αγγίξουν τα 600 εκατομμύρια ευρώ, σε βάθος πενταετίας, ενώ η συγχρηματοδότηση με τους δήμους φθάνει σε ποσοστό 90%.

Όπως έκανε γνωστό, θα δημιουργηθούν τρία νέα κέντρα επεξεργασίας λυμάτων (ΚΕΛ) στην Ανατολική Αττική ενώ θα συνδεθεί το αποχετευτικό σύστημα με το υπόλοιπο δίκτυο.