Αύξηση εισοδήματος μέσω ελαφρύνσεων: Δείτε ποιοι θα πάρουν και πόσα

Με στόχο την ανακούφιση των μισθωτών η κυβέρνηση ενεργοποιεί από σήμερα το τριπλό σχέδιο ελαφρύνσεων. Αυτό στηρίζεται στη μείωση των φορολογικών συντελεστών που θα ισχύσει άμεσα και θα κλιμακωθεί με μειώσεις τόσο στην εισφορά αλληλεγγύης όσο και στις ασφαλιστικές εισφορές.

Η αρχή γίνεται από σήμερα καθώς αυξάνονται οι αποδοχές των μισθωτών αφού τίθενται σε ισχύ οι μειωμένοι φορολογικοί συντελεστές. Οι μειώσεις στη φορολογία σε μηνιαία βάση φθάνουν έως τα 13 ευρώ για τους άγαμους ή έγγαμους μισθωτούς χωρίς παιδιά και περιορίζονται στα 11 ευρώ για μισθωτό με ένα προστατευόμενο τέκνο.

Στα δύο παιδιά η μείωση της φορολογίας για τους μισθωτούς σε μηνιαία βάση διαμορφώνεται έως 14 ευρώ ενώ στην περίπτωση μισθωτών με τρία παιδιά η μηνιαία παρακράτηση θα μειωθεί έως 23 ευρώ. Τα παραπάνω αφορούν τους μισθωτούς με ετήσια εισοδήματα έως 20.000 ευρώ. Για ποσά άνω των 20.000 και έως 50.000 ευρώ οι μειώσεις ψαλιδίζονται σημαντικά λόγω των αλλαγών που επήλθαν στον τρόπο που υπολογίζεται η νέα έκπτωση φόρου δηλαδή τα νέα αφορολόγητα.

Στα μέσα του 2020 θα ακολουθήσει η μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης που αφορά 2,3 εκατομμύρια φορολογουμένους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.

Επίσης από τον Ιούνιο μειώνονται και οι ασφαλιστικές εισφορές κατά 0,90 ποσοστιαία μονάδα, 0,48 της μονάδας για εργοδότες και 0,42 για εργαζομένους. Σε βάθος 4ετίας οι εισφορές θα μειωθούν κατά 5 ποσοστιαίες μονάδες.

Με πληροφορίες από «Καθημερινή»