Αύξηση κατώτατου μισθού: Έρχονται ανακοινώσεις – Στο Μαξίμου ο Χατζηδάκης

Την Παρασκευή 17 Μαρτίου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα η αύξηση του κατώτατου μισθού, που αναμένεται να ισχύσει από 1η Απριλίου.

Μετά τη συνάντηση, ο κ. Χατζηδάκης θα παραχωρήσει στις 11:00 συνέντευξη Τύπου στο Υπουργείο Εργασίας, όπου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις για το ύψος της αύξησης.

Yπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, ο υπουργός είπε πως «ο κατώτατος μισθός δεν θα έχει το “8” μπροστά» και «τα 800 ευρώ είναι μια αύξηση περίπου 12%. Ο πληθωρισμός ήταν στο 9,5%, προβλέπεται ότι θα είναι 5%, το ΑΕΠ ανέβηκε 5,6%. Όλα αυτά πρέπει να σταθμιστούν».

«Πρέπει να ισορροπήσουμε ανάμεσα στις δυνατότητες των επιχειρήσεων και από την άλλη πρέπει και οι επιχειρήσεις να δουν τις αυξημένες ανάγκες των εργαζομένων λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού. Θα αποτυπωθεί αυτό στη σημαντική αύξηση που θα δοθεί» συμπλήρωσε, μιλώντας στο Mega.

Νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε πως οι σχετικές ανακοινώσεις για τον κατώτατο μισθό θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα και το νέο ποσό θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πιθανότερο σενάριο είναι ο βασικός μισθός να κυμανθεί από 760 έως τα 780 ευρώ, σε μία αύξηση που θα ξεπεράσει το 7,5%.

-Ad-