Αυστηρό μήνυμα Τσίπρα για την εσωστρέφεια – Η ατάκα του

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ΑΛέξης Τσίπρας, φαίνεται αποφασισμένος να τελειώσει τα κρούσματα εσωστρέφειας στο κόμμα του.

Ο κ. Τσίπρας τις τελευταίες ώρες έχει συνεχείς συσκέψεις στο γραφείο του, με επίκεντρο την αντιπολιτευτική στρατηγική του κόμματος, το περιεχόμενο της ομιλίας του στη ΔΕΘ και τον οδικό χάρτη του Συνεδρίου.

Επιστρέφοντας από τη Βαρκελώνη, άλλωστε, έδωσε το πρώτο μήνυμα για το τέλος της εσωστρέφειας, με τη δήλωσή του για τον ένα χρόνο από την έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια, από την κυβέρνησή του, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων ότι από την Ιθάκη πέρυσι τέτοια ημέρα προειδοποιούσε πως «νέες μάχες είναι τώρα μπροστά μας».

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τον Βασίλη ΣΚουρή και όσα αναφέρει στο news247, καλείται από στελέχη και φίλους του κόμματός του «να μην επιτρέψει να μετατραπεί το Συνέδριο σε κόντρα προσώπων και διαμόρφωση μηχανισμών» από συγκεκριμένα πρόσωπα.

Καθοριστικό θα είναι, επίσης, το στίγμα που θα δώσει για τις εξελίξεις στην πρώτη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας τις αμέσως επόμενες ημέρες ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ «στοίχημα» για τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ομιλία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, όπου θα επιδιώξει προφανώς να δώσει τα πρώτα στίγματα του νέου πολιτικού του λόγου.