Αυτά είπε ο Μητσοτάκης στον Ερντογάν: Αυστηρό «μήνυμα» και χαμηλοί τόνοι

1,5 ώρα κράτησε η συνάντηση μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν, η οποία ολοκληρώθηκε στις 18.30 ώρα Ελλάδας.

«Ανοιχτή, ειλικρινής συζήτηση», χαρακτηρίζει τη συνάντηση με τον Ερντογάν το Μαξίμου.

O κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολoύν τις δύο χώρες, τονίζοντας ενώπιον του τούρκου προέδρου ότι η συμφωνία με τη Λιβύη είναι νομικά άκυρη. “Δεν μας θίγει νομικά, πολιτικά όμως είναι μια κίνηση που δείχνει πως η άλλη πλευρά κινείται σε άλλη κατεύθυνση” ανέφερε κυβερνητικός παράγοντας.

Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πως δεν υπάρχει δραματοποίηση στις σχέσεις των δύο χωρών, ενώ τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα συγκαλέσει το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα για τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχε ο πρωθυπουργός με τον τούρκο πρόεδρο.

Στην συζήτηση που είχαν οι δύο άνδρες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έθεσε όλα τα ζητήματα από το Αιγαίο και το ζήτημα της κυπριακής ΑΟΖ μέχρι το μεταναστευτικό. Αναφορικά με το τελευταίο αυτό θέμα, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι εδώ και μήνες υπάρχει ευδιάκριτη αλλαγή στάσης από την Τουρκία, μια αλλαγή που φαίνεται στις πρωτοβουλίες της τουρκικές ακτοφυλακής η οποία δεν ακούει στις ελληνικές παραινέσεις. Η Ελλάδα στηρίζει την εφαρμογή της κοινής δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας, φέρεται να ανέφερε ο έλληνας πρωθυπουργός.