Αυτά τα Γυμνάσια δεν θα ανοίξουν σε «κόκκινες» περιοχές και Αττική

Μπορεί, χθες να ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση ότι τα Γυμνάσια θα ανοίξουν ανεξαρτήτως χρώματος περιοχής, σε αντίθεση με τα Λύκεια, τα οποία στις «κόκκινες» περιοχές θα συνεχίσουν την τηλεκπαίδευση, ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα προέκυψαν ήδη τα πρώτα προβλήματα.

Αυτά θα έχουν ως αποτέλεσμα κάποια Γυμνάσια, σε «κόκκινες» περιοχές να παραμείνουν κλειστά.

Ποια Γυμνάσια δεν θα ανοίξουν στις «κόκκινες» περιοχές

Πρόκειται για τα Γυμνάσια που συστεγάζονται με Λύκεια, τα οποία «μοιράζονται» τους ίδιους καθηγητές.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA, σήμερα κάποιοι μαθητές Γυμνασίων ενημερώθηκαν πως θα συνεχίσουν τα μαθήματα από τα σπίτια τους, αφού οι καθηγητές θα πρέπει να διδάξουν με τηλεκπαίδευση, το οποίο πρακτικά σημαίνει ότι θα πρέπει και εκείνοι να βρίσκονται στο σπίτι τους.

Ο λόγος είναι ότι στα περισσότερα σχολεία δεν υπάρχουν οι υποδομές για να σηκώσει το σύστημα πολλούς καθηγητές, ούτως ώστε να μπορούν τη μια ώρα να διδάσκουν στα Γυμνάσια δια ζώσης και την επόμενη ώρα να διδάξουν μέσω υπολογιστή στους μαθητές του Λυκείου.

Μέχρι στιγμής πρόκειται για Γυμνάσια στο Ίλιον, τον Άλιμο και στην Τανάγρα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA αναμένεται ενημέρωση από το υπουργείο Παιδείας, για να φανεί η έκταση του προβλήματος, αλλά και αν θα βρεθεί κάποια λύση.

Γιατί δεν άνοιξαν τα λύκεια στις «κόκκινες» περιοχές

Μιλώντας σήμερα σε τηλεοπτικό σταθμό, η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως αναφέρθηκε στους λόγους που αποφασίστηκε το άνοιγμα μόνο των Γυμνασίων στις «κόκκινες» περιοχές.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως η επαναλειτουργία των σχολικών μονάδων αποφασίστηκε με βάση τα στοιχεία των επιδημιολόγων και θα γίνει με μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

«Τα παιδιά στα λύκεια έχουν πιο έντονη επαφή μεταξύ τους. Παρακαλώ εκπαιδευτικούς και μαθητές άνω τον 16 να κάνουν αίτηση για τεστ», είπε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας.

Η κ. Κεραμέως ανέφερε ότι ο δείκτης θετικότητας των τμημάτων που βρίσκονται σε αναστολή λόγω κρουσμάτων κορονοϊού είναι στο 0,3%, ενώ υπογράμμισε ότι έχουν γίνει προσλήψεις ψυχολόγων για να βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα και έχει μειωθεί η ύλη για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τις αθλητικές δραστηριότητες

Όσον αφορά στις αθλητικές δραστηριότητες, η υπουργός Παιδείας είπε ότι «οι ειδικοί προτείνουν οι αθλητικές δραστηριότητες να γίνονται σε σταθερές ομάδες. Για να ανοίξουν τα γυμνάσια αποφασίστηκε να περιοριστεί το εμπόριο.

Θα έχουμε κρούσματα, είναι λογικό. Το ζητούμενο είναι να τηρούνται τα μέτρα στα σχολεία». Για την λειτουργία των φροντιστηρίων η Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι ακόμη δεν έχουν εισηγηθεί να ανοίξουν οι ειδικοί, ενώ ανέφερε ότι οι εξετάσεις στα πανεπιστήμια θα γίνουν εξ’αποστάσεως.

Σχολιάζοντας την πρόταση της καθηγήτριας Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθηνάς Λινού, να μοιραστούν οι μαθητές σε άλλες αίθουσες για να είναι μικρότερος ο αριθμός τους ανά τμήμα, είπε:

«Nα είμαστε λίγο ρεαλιστικοί, δεν μπορούμε να διπλασιάσουμε τους χώρους σε όλη τη χώρα. Υπάρχουν πρακτικές δυσκολίες και για τους εκπαιδευτικούς.

-Ad-