Αυτή είναι η δομή της ευρωπαϊκής Super League

Η νέα… τάξη πραγμάτων που δοαμορφώνεται τις τελευταίες ώρες στο ποδόσφαιρο, έχει προκαλέσει ανησυχία, προβληματισμό και αισιοδοξία.

Οι πρώτες στιγμές της ευρωπαϊκής Super League, περνούν στην Ιστορία του ποδοσφαίρου και πλέον, μένει να διαπιστωθεί, κατά πόσο ένα τέτοιο υπερ-πρωτάθλημα, θα βοηθήσει το λαοφιλέστερο παιχνίδι και με ποιούς τρόπους.

Σε κάθε περίπτωση, υπάρχουν 12 ιδρυτικά μέλη, στα οποία θα προστεθούν ακόμη, τρεις από τους κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους. Και για να διεξαχθεί η Super League, θα υπάρχουν σε ετήσια βάση πέντε επίτιμοι προσκεκλημένοι.

Οι 20 ομάδες που θα συμμετέχουν κάθε χρόνο, θα χωρίζονται σε δύο ομίλους των δέκα, που θα παίζουν εντός κι εκτός έδρας μεταξύ τους, όπως συμβαίνει σε κάθε πρωτάθλημα. Οι ομάδες που θα καταλαμβάνουν τις πρώτες τρεις θέσεις, θα προκρίνονται στα προημιτελικά, ενώ ο 4ος και ο 5ος από κάθε όμιλο θα παίζουν διπλούς αγώνες, προκειμένου να συμπληρωθεί η τελική οκτάδα.

Ο τελικός της διοργάνωσης, θα διεξάγεται τον Μάϊο σε ουδέτερο έδαφος, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η Super league θα αρχίζει τον Αύγουστο. Οσον αφορά στις αγωνιστικές των δύο ομίλων, θα διεξάγονται τις καθημερινές, έτσι ώστε οι ομάδες να συμμετέχουν κανονικά στα εθνικά πρωταθλήματα.

-Ad-