Students are comforted as they wait to be reunited with their parents following a shooting at Saugus High School that injured several people, Thursday, Nov. 14, 2019, in Santa Clarita, Calif. (AP Photo/Ringo H.W. Chiu)

Αυτό είναι ο μακελάρης που άνοιξε πυρ σε σχολείο – Δύο μαθητές νεκροί

Ένας 16χρονος μαθητής λυκείου, ντυμένος στα μαύρα, άνοιξε πυρ στο σχολείο του ανήμερα των γενεθλίων του, σκοτώνοντας δύο μαθητές και τραυματίζοντας άλλους τρεις. Πρόκειται για τον Nathaniel Berhow, όπως ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές, οι οποίες έδωσαν στη δημοσιότητα και φωτογραφία του.

Ο 16χρονος, ασιατικής καταγωγής, έβγαλε από το σακίδιό του ένα όπλο και άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον των συμμαθητών του. Την τελευταία σφαίρα την κράτησε για τον εαυτό του και μετά το μακελειό αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι. Ο Berhow νοσηλεύεται στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση.

Δύο μαθητές, μια 16χρονη κι ένας 14χρονος έχασαν τη ζωή του από την επίθεση, ενώ τρεις ακόμα τραυματίστηκαν σοβαρά.

Η επίθεση αυτή είναι το 85ο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολεία στις ΗΠΑ από τις αρχές του χρόνου.

Μάλιστα φέτος είναι η 20η επέτειος από τη σφαγή το Λύκειο Κολουμπάιν, όπου δύο έφηβοι σκότωσαν 12 μαθητές, έναν καθηγητή, τραυμάτισαν άλλους 20 και στη συνέχεια αυτοκτόνησαν.

Οι αλλεπάλληλες εκρήξεις βίας, ιδίως στα σχολεία, έχουν αναζωπυρώσει τον δημόσιο διάλογο για τον έλεγχο των όπλων και το συνταγματικό δικαίωμα των πολιτών να οπλοφορούν.

-Ad-