Αυτό είναι το ακίνητο που οδήγησε τα αδέρφια Μαζωνάκη στα «μαχαίρια»!

Μαζί από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους τη δεκαετία του ’70 στις γειτονιές της Νίκαιας του Πειραιά, μέχρι την τελευταία με τον Γιώργο Μαζωνάκη, πασίγνωστο πια, να γεμίζει γήπεδα και τον κόσμο να σιγοτραγουδά τις μεγάλες του επιτυχίες, μαζί με την αδερφή του Βάσω στα εύκολα και στα δύσκολα.

Έγινε πριν από δύο δεκαετίες μάνατζέρ του, αργότερα υπεύθυνη της εταιρείας που διαχειριζόταν τα πνευματικά δικαιώματα του τραγουδιστή και μέτοχος σε μια άλλη εταιρεία για την τουριστική εκμετάλλευση ακινήτων που είχαν αποκτήσει. Μια εταιρεία που έμελλε να οδηγήσει τα δύο αδέρφια στα άκρα, με τον Γιώργο Μαζωνάκη να καταθέτει ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της.

Επίκεντρο της διαφωνίας που έφερε τη ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέρφια ένα ακίνητο στη Μύκονο που για χρόνια μέσω της εταιρείας τους διαχειρίζονταν μαζί. Η Βάσω Μαζωνάκη το μετέφερε κάποια στιγμή σε νέα δική της εταιρεία, με τον αδερφό της να δηλώνει άγνοια για τις κινήσεις της. Το έμαθε, όπως φέρεται να έχει πει στο στενό του περιβάλλον, όταν έκανε έλεγχο στα οικονομικά στοιχεία και διαπίστωσε πως το ακίνητο της Μυκόνου είχε μεταφερθεί σε εταιρεία που ο ίδιος δεν ήταν μέτοχος.

Στόχος του, όπως λένε άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, είναι να ταρακουνήσει την αδερφή του και να την αναγκάσει να επιστρέψει το ακίνητο στην αρχική εταιρεία. Τα δύο αδέρφια επιθυμούν, όπως διαρρέουν στο Live News πηγές από το περιβάλλον τους, να υπάρξει εξωδικαστικός συμβιβασμός, χωρίς να γίνει δίκη.

Μέχρι το περασμένο καλοκαίρι ελάχιστοι μπορούσαν να φανταστούν την τροπή που θα έπαιρναν τα πράγματα. Έκαναν μαζί διακοπές στη Σητεία της Κρήτης, χαμογελαστοί και ευδιάθετοι.

«Πέρσι το καλοκαίρι νομίζω τους είδα τελευταία φορά. Είχαν έρθει εκεί μαζί. Αυτός έρχεται κατά διαστήματα, μένει στο χωριό και φεύγει. Έρχονταν μαζί, αλλά τώρα τι ήταν αγαπημένοι ή ερχόντουσαν μόνο για δουλειές μαζί, δεν ξέρω», είπε γείτονας του Γιώργου Μαζωνάκη.

Tα δύο αδέρφια έκαναν για χρόνια επενδύσεις. Αγόραζαν ακίνητα από τις Κυκλάδες μέχρι την Κρήτη και αφού τα ανακαίνιζαν φρόντιζαν για την τουριστική τους εκμετάλλευση.

«Το είχε αγοράσει πριν 10 χρόνια περίπου. Ήταν παλιό ελαιοτριβείο, ήταν εγκαταλελειμμένο, γύρω στα 120-130 τμ. Το ανακαίνισε τότε και το έκανε σπίτι», συμπλήρωσε ο γείτονας του τραγουδιστή.

Η Βάσω Μαζωνάκη είναι για χρόνια εκτός από αδερφή και η πιο στενή συνεργάτιδα του δημοφιλή τραγουδιστή. Εκείνη που κανονίζει τα πάντα. Από τις συναυλίες τα καλοκαίρια μέχρι τις εμφανίσεις σε μεγάλες αθηναϊκές πίστες τον χειμώνα.

Ανέλαβε μάνατζέρ του, το 2004. Όταν τα νυχτερινά κέντρα έδιναν μάχη για να εξασφαλίσουν την υπογραφή του αδερφού της, με τον κάθε δίσκο του να γίνεται χρυσός σε χρόνο – ρεκόρ.

Τα χρόνια της οικονομικής κρίσης, έρχονται τα πρώτα σύννεφα στη σχέση τους, που όμως συνεχίζεται.

Το 2020 η εταιρεία που διαχειριζόταν τα δικαιώματα του Γιώργου Μαζωνάκη ήταν στο όνομα της αδελφής του. Δυο χρόνια μετά η εταιρεία αλλάζει όνομα και αποκτά τα αρχικά του καλλιτέχνη στα αγγλικά, με τη Βάσω Μαζωνάκη να παραμένει ως διαχειρίστρια. Τον Ιούλιο του η Βάσω Μαζωνάκη αποχωρεί. Μεταβιβάζει το 49% του μεριδίου της στον Γιώργο Μαζωνάκη και το 1% σε ένα άλλο πρόσωπο. Η τελευταία αλλαγή στην ονομασία της εταιρείας έγινε πριν από λίγους μήνες, με το 99% να ανήκει στον Γιώργο Μαζωνάκη και το 1% να περνά σε ένα νέο πρόσωπο.

Ο Γιώργος Μαζωνάκης συνεχίζει να σκέφτεται επιχειρηματικά. Από το 2024 έχει επενδύσει και σε eshop κατάστημα με κοσμήματα και ρούχα και τον ίδιο να το διαφημίζει.

«Κυρίες και κύριοι, φίλες και φίλοι, αγαπημένα μου παιδιά, καλώς ορίσατε στην αισθητική της κοινής μας καθημερινότητας. Με κάποιον τρόπο, όσοι και όσα αγαπώ βρίσκονται εδώ. Βρίσκονται εδώ, επειδή είναι τα αντικείμενα που αγαπώ και θέλω να τα έχω στη ζωή μου, στο δέρμα μου και στον χώρο μου. Βρίσκονται εδώ, επειδή είναι τα κυριολεκτικά και τα μεταφορικά σχέδια που κάνω με τους ανθρώπους που αγαπώ – τους φίλους μου, τους συνεργάτες μου, και εσάς», είχε αναφέρει ο Γιώργος Μαζωνάκης.

Στο πέρασμα των χρόνων μπορεί να υπήρχαν τριβές και παρεξηγήσεις, αλλά όπως λένε άτομα από το περιβάλλον τους, αυτό που έγινε με το ακίνητο της Μυκόνου, ήταν το πιο σοβαρό επεισόδιο στη σχέση τους. Εκείνο που έφερε τα δύο αδέρφια, το ένα απέναντι στο άλλο.

Οι εξελίξεις τρέχουν, δημόσια τα δύο αδέρφια τηρούν σιγή ιχθύος και αφήνουν την πρωτοβουλία των κινήσεων στους δικηγόρους τους, με άτομα από το περιβάλλον τους να προσπαθούν τις τελευταίες μέρες, να τους φέρουν σε επαφή ώστε η φωτιά που άναψε να σβήσει.

Αυτό είναι το ακίνητο που οδήγησε τα αδέρφια Μαζωνάκη στα «μαχαίρια»:

Το Live News παρουσιάζει το ακίνητο στη Μύκονο, το οποίο διαχειρίζεται η εταιρεία για την οποία ο τραγουδιστής και η αδερφή του, Βάσω, βρίσκονται σε διαμάχη.