Αυτό είναι το νέο σενάριο για το άνοιγμα των σχολείων – Τι εξετάζεται

Στην επιστροφή των μαθητών στα θρανία αναφέρθηκε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ κ. Γκίκας Μαγιορκίνης, τονίζοντας ότι μεταξύ των σεναρίων που εξετάζονται είναι το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου ή σε δύο φάσεις.

«Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, καθώς η εικόνα της επιδημίας μπορεί πολύ εύκολα να αλλάξει δραματικά» διεμήνυσε ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εξήγησε ότι η επιδημία αλλάζει εβδομάδα με την εβδομάδα και υπενθύμισε την εκρηκτική αύξηση των κρουσμάτων που σημειώθηκε στις αρχές Αυγούστου.

Αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων στις 14 Σεπτεμβρίου, ο κ. Μαγιορκίνης επεσήμανε ότι «αυτό είναι ένα σενάριο που έχει συζητηθεί εδώ και αρκετό καιρό και θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των κρουσμάτων που θα δούμε σε αυτές τις ηλικιακές ομάδες (παιδιά και έφηβους μέχρι 18 ετών)».

Παράλληλα, ο κ. Μαγιορκίνης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο το άνοιγμα των σχολείων να γίνει σε δύο φάσεις.

«Τα σχολεία του Δημοτικού θα μπορούσαν να ανοίξουν άμεσα και του Γυμνασίου-Λυκείου αργότερα ή και τα δύο αργότερα», είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, ο οποίος έκανε λόγο για χαμηλότερη επιδημικότητα στα παιδιά του Δημοτικού.