Αυτοί είναι οι παιδεραστές που βίαζαν και εξέδιδαν τη 12χρονη

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (σχετικό το από 8-10-2022 Δελτίο Τύπου).

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και Εμπορία ανθρώπων.

 

Πρόκειται για τον:

  1. ΣΟΦΙΑΝΙΔΗ Ιωάννη του Ευάγγελου και της Ζηνοβίας, γεννηθέντα την 2-1-1980 στη Νίκαια Αττικής.

Σημειώνεται πως νωρίτερα οι αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα στοιχεία του 53χρονου ιδιοκτήτη καταστήματος στον Κολωνό ο οποίος φέρεται να έχει βιάσει το 12χρονο κορίτσι που είχε στο μαγαζί του για να τον βοηθά με τις δουλειές.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας :

“Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες καθώς και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη την 7-10-2022 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Σε βάρος του ημεδαπού ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση κατάχρησης ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη από πρόσωπο που δέχεται τις υπηρεσίες του ανηλίκου, κατ’ εξακολούθηση, Κατάχρηση ανηλίκου μη συμπληρώσαντος τα 14 έτη κατ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση πορνογραφίας ανηλίκων (απόκτηση, κατοχή, διανομή), όπου η παραγωγή υλικού παιδικής πορνογραφίας συνδέεται με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει του 12ο και το 15ο έτος, κατ’ εξακολούθηση, Διακεκριμένη περίπτωση μαστροπείας εναντίον προσώπου νεότερου των 15 ετών με χρήση ηλεκτρονικών μέσων επικοινωνίας και με προσφορά ή υπόσχεση πληρωμής χρημάτων ή οποιουδήποτε ανταλλάγματος, Γενετήσια πράξη με ανήλικο συμπληρώσαντα και μη τα 12 έτη έναντι αμοιβής και Παράνομη βία σε βάρος ανηλίκου, με τον οποίο ο δράστης έχει σχέση εργασίας, Εμπορία ανθρώπων και Νόμο περί όπλων.

Πρόκειται για τον:

ΜΙΧΟ Ηλία του Παναγιώτη και της Γιασεμής, γεννηθέντα την 30-12-1969 στο Αγρίνιο”.

Συμπληρωματική δίωξη για τον 53χρονο

Θυμίζουμε ότι σήμερα Τρίτη μία ακόμη βαριά κακουργηματική κατηγορία προστέθηκε σε εκείνες που βαρύνουν τον 53χρονο καταστηματάρχη πρωταγωνιστή στην υπόθεση βιασμού του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, μετά την συμπληρωματική ποινική δίωξη που άσκησε σε βάρος του ο Εισαγγελέας.

Η νέα κατηγορία σε βάρος του βασικού κατηγορούμενου στην υπόθεση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης της 12χρονης, απαγγέλθηκε από τον εισαγγελέα μετά από αίτημα του ανακριτή που χειρίζεται τη δικογραφία. Έτσι ο 53χρονος έμπορος είναι πλέον κατηγορούμενος και για το αδίκημα της διακεκριμένης εμπορίας ανθρώπων ενώ δίωξη του ασκήθηκε και για παράνομη οπλοκατοχή.

Σύμφωνα με το αδίκημα που προστέθηκε σήμερα σε εκείνα για τα οποία θα λογοδοτήσει αύριο ενώπιον του ανακριτή ο έμπορος, «όποιος με τη χρήση βίας, απειλής βίας ή άλλων εξαναγκαστικών μέσων ή με επιβολή ή κατάχρηση εξουσίας, στρατολογεί, απάγει, μεταφέρει, κατακρατεί παράνομα, υποθάλπει, παραδίδει ή παραλαμβάνει άλλον με σκοπό την εκμετάλλευσή του» τιμωρείται με κάθειρξη τουλάχιστον 10 ετών και χρηματική ποινή όταν η πράξη τελείται κατ’ επάγγελμα και στρέφεται κατά ανηλίκου. Στον νόμο αναφέρεται πως η έννοια της εκμετάλλευσης περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, «τον πορισμό παράνομου περιουσιακού οφέλους από: α) την υπαγωγή του θύματος σε καθεστώς δουλείας ή σε παρεμφερείς προς τη δουλεία πρακτικές» με ειδική αναφορά στις περιπτώσεις που η εκμετάλλευση του θύματος αφορά γενετήσιες πράξεις.

-Ad-