Αυτός είναι ο νεκρός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας – Πολλά τα θύματα (vids)

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και ο υφυπουργός, όπως και άλλοι αξιωματούχοι, είναι μεταξύ των νεκρών από την πτώση του ελικοπτέρου που σημειώθηκε κοντά σε νηπιαγωγείο.

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι, ανάμεσά τους ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας και δύο παιδιά, σκοτώθηκαν μετά από συντριβή ελικοπτέρου στην πόλη Μπρόβαρι του Κιέβου, κοντά σε παιδικό σταθμό, ανακοίνωσε η ουκρανική αστυνομία.

Όπως μεταδίδουν τοπικά ΜΜΕ, το ελικόπτερο μετάφερε μέλη της ουκρανικής ηγεσίας του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne, επικαλούμενος αστυνομικούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι εννέα από τους νεκρούς επέβαιναν στο ελικόπτερο και ότι στα θύματα περιλαμβάνονται αξιωματούχοι του υπουργείου Εσωτερικών της Ουκρανίας.

Ορισμένες πηγές μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι μεταξύ των νεκρών είναι ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Ντένις Μοναστίρσκι και ο πρώτος αναπληρωτής του Γιέβεν Γενίν, αλλά αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα από την κυβέρνηση.

«Την ώρα της τραγωδίας υπήρχαν παιδιά και το προσωπικό στο νηπιαγωγείο. Αυτή τη στιγμή έχουν απομακρυνθεί όλοι», έγραψε στο Telegram ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου Ολεξίι Κουλέμπα.

Ο Κουλέμπα είπε ότι υπάρχουν τραυματίες, αλλά δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για τον αριθμό ή την κατάσταση στην οποία βρίσκονται.

Βίντεο που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν ένα κτήριο να φλέγεται και αναφέρουν ότι ένα αντικείμενο που έμοιαζε με ελικόπτερο ή drone έπεσε στο κτήριο αυτό, όπου στεγάζεται παιδικός σταθμός.

Στο σημείο έχουν σπεύσει υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων, δήλωσε από την πλευρά του ο Κίριλο Τιμοσένκο σύμβουλος της προεδρίας της Ουκρανίας.

«Αναζητούμε πληροφορίες για θύματα και για τις συνθήκες υπό τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό», ανέφερε ο Τιμοσένκο στο Telegram.