Αυτός είναι ο τρόπος να δημιουργήσετε έναν ‘artistic’ χώρο

Τα βήματα για να δώσετε στον χώρο σας μία καλλιτεχνική αισθητική είναι απλά. Η τέχνη έχει την ικανότητα να μεταμορφώσει έναν χώρο και να τον ”γεμίσει” με προσωπικότητα.

Για να ξεκινήσετε θα πρέπει για αρχή να εντοπίσετε το σημείο που θα εστιάσετε. Περπατήστε στο δωμάτιο και παρατηρήστε πού πέφτει το βλέμμα σας. Αυτό θα είναι και το ιδανικό μέρος για να τοποθετήσετε ένα έργο τέχνης.

Τολμήστε να συνδυάσετε αντικείμενα και έπιπλα που μπορεί να σας μοιάζουν φαινομενικά διαφορετικά και αταίριαστα μεταξύ τους. Σε αυτή την περίπτωση το μόνο που πρέπει να σκεφτείτε είναι αν σας αρέσουν πραγματικά. Μπορεί να είναι ένα ιδιαίτερο χαλί, ένα offee table ή ένα έργο τέχνης.

Συνδυάστε διαφορετικά έπιπλα και αντικείμενα μεταξύ τους, ακόμα και αν σας φαίνονται αταίριαστα μεταξύ τους. Design: Fawn Galli Interiors
Επιλέξτε τι θέλετε να αναδείξετε και λειτουργήστε συμπληρωματικά με τα υπόλοιπα έπιπλα. Σε περίπτωση δηλαδή που έχετε ένα τραπέζι με εντυπωσιακό σχεδιασμό, ολοκληρώστε τη ”σύνθεση” της τραπεζαρίας με απλές και μίνιμαλ καρέκλες.
Σημαντικό ρόλο παίζει και το χρώμα, το οποίο μπορείτε να «αντλήσετε» από το έργο τέχνης που έχετε κρεμασμένο στον τοίχο σας. Διαλέξτε κάποιο χρώμα από τον πίνακα και εφαρμόστε το στους τοίχους ανάλογα με τον τόνο και την ένταση που θέλετε να έχει ο χώρος σας.

Ένα μεγάλο έργο τέχνης στον τοίχο του χώρου σας, θα δώσει αυτήν την ”καλλιτεχνική αισθητική ”. Design: Olivia Massimi

Όσον αφορά στα διακοσμητικά αντικείμενα εδώ ισχύει ο κανόνας “less is more”.Αφαιρέστε τα πολλά διακοσμητικά αντικείμενα και κρατήστε ή επενδύστε σε αντικείμενα τέχνης. Όσο πιο λίγα και εντυπωσιακά αντικείμενα έχετε, τόσο πιο εύκολα θα δώσετε ένα ”artistic” στιλ στον χώρο σας. Η προσοχή θα μένει εκεί που θέλετε, δηλαδή στα αντικείμενα τέχνης και όχι στη ”φλυαρία” που μπορεί να δημιουργήσουν τα πολλά πράγματα γύρω σας.

Ένας ακόμα παράγοντας που μπορεί να ενισχύσει την καλλιτεχνική κατεύθυνση σε έναν χώρο είναι τα μεγάλα έργα τέχνης και τα μεγάλα αντικείμενα διακόσμησης. Άλλη μία ιδέα που θα δώσει έναν artful αέρα στον χώρο είναι ένα μεγάλο φυτό. Το trick είναι να επαναλαμβάνουμε το ίδιο αντικείμενο σε μεγάλη κλίμακα για να δημιουργήσουμε ένα δραματικό αντίκτυπο.

Πηγή: masroom.gr

Το MASROOM είναι μία πλατφόρμα creative consultation με δημιουργικές συμβουλές σχεδιασμού εσωτερικού χώρου και διακόσμησης για το σπίτι ή τον επαγγελματικό χώρο.