Άγιο Φως Live Streaming: Ζωντανά η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα - 2021

Άγιο Φως Live Streaming: Ζωντανά η τελετή αφής στα Ιεροσόλυμα – 2021

Άγιο Φως Live Streaming: Δείτε απευθείας εικόνα από την τελετή αφής του Αγίου Φωτός στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα. Πώς θα μεταφερθεί στη συνέχεια στην Ελλάδα.

Στραμμένα στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα είναι στραμμένα τα μάτια του χριστιανικού κόσμου, καθώς θα ανάψει το Πανάγιο Φως ξεκινώντας το ταξίδι του σε όλο τον κόσμο για να μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης.

Πάσχα: Πώς θα πάμε στην εκκλησία, πώς θα πάμε για φαγητό

Άγιο Φως Live Streaming: Πώς θα έρθει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Διαφορετικά θα είναι όλα στη φετινή μεταφορά του Αγίου Φωτός από τα Ιεροσόλυμα στις εκκλησίες, χωρίς τυμπανοκρουσίες και με τελετουργικό που υπαγορεύεται από τις συνθήκες της πανδημίας.
Μακριά από τυμπανοκρουσίες και με μία σεμνή και λιτή τελετή «με τη δέουσα ταπεινότητα, σεμνά και όχι με τιμές αρχηγού κράτους» όπως λένε από την κυβέρνηση το Άγιο Φως θα φθάσει στην Αθήνα πριν μεταφερθεί σε όλη την Ελλάδα σε αντίθεση με ότι είχε συμβεί πέρυσι όταν το Άγιο Φως μεταφέρθηκε και φυλάχθηκε μόνο στην Εξαρχία του Παναγίου Τάφου.

Παρά τις αρχικές αντιρρήσεις των Ισραηλινών λόγω πανδημίας, ο υφυπουργός εξωτερικών, Κώστας Βλάσης, συνοδευόμενος από τον έξαρχο του Παναγίου Τάφου στην Αθήνα, θα πετάξουν με το κυβερνητικό αεροσκάφος στα Ιεροσόλυμα – ανήμερα του Μεγάλου Σάββατου- για να μεταφέρουν το Άγιο Φως… και μαζί και το μήνυμα της Ανάστασης του Θεανθρώπου.

Το Άγιο Φως αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα στις 18.30 το απόγευμα, λίγες μόλις ώρες πριν την Ανάσταση καθώς λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας το Χριστός Ανέστη θα ακουστεί στις 21:00

Αμέσως μετά σε έναν αγώνα δρόμου, το Άγιο Φως με ειδικές πτήσεις θα μεταφερθεί σε δέκα πόλεις της Ελλάδας, ώστε να σημάνει το μήνυμα της Ανάστασης και της Ελπίδας.

Οι δέκα πόλεις στις οποίες θα φτάσει αεροπορικώς το Άγιο Φως είναι: Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Λάρισα, Ιωάννινα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, και η Κέρκυρα.

Η μεταφορά Του Αγίου Φωτός σε άλλες πόλεις σχεδιάζεται να γίνει οδικώς, όπως για παράδειγμα σε αυτές τις Πελοποννήσου.

Εκτιμάται ότι μέσα σε τρεις ώρες η μεταφορά θα έχει ολοκληρωθεί στις προγραμματισμένες περιοχές, για να μεταδώσει το μήνυμα της ελπίδας από την Ανάσταση του Κυρίου.

-Ad-

Άγιο Φως Live Streaming: Δείτε Ζωντανά την τελετή