Άγιοι Ανάργυροι: Η πισώπλατη φονική επίθεση στην 28χρονη

Η τραγική κατάληξη της 28χρονης Κυριακής συγκλονίζει ολόκληρη τη χώρα.

Μπροστά στα μάτια φρουρού της αστυνομίας. Στην είσοδο του τμήματος των Αγίων Αναργύρων. Με τον δολοφόνο της, να την ακολουθεί, να παρκάρει το μηχανάκι του, λίγα μόνο μέτρα από το φυλάκιο του τμήματος και να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία για να επιτεθεί και να την σκοτώσει.

Τα βίντεο ντοκουμέντα και τα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας, δείχνουν τι έγινε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας. Με την αδικοχαμένη Κυριακή να φτάνει με φίλο της, στο τμήμα και λίγα λεπτά αργότερα να πέφτει νεκρή από τις αλλεπάλληλες πισώπλατες μαχαιριές του 39χρονου, μετά από μια αλληλουχία λαθών και τραγικών παραλείψεων.

Οι ώρες των δραματικών γεγονότων, οι κρίσιμες αποφάσεις, σε συνδυασμό με μια σειρά από μαρτυρίες, ρίχνουν περισσότερο φως σε ένα έγκλημα, που πάγωσε το πανελλήνιο.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή της 28χρονης έχει ξεκινήσει. Η ώρα είναι 21:30 και ο δράστης κάνει κύκλους με το μηχανάκι του έξω από το σπίτι της. Είναι στη γειτονιά που η κοπέλα ζούσε το τελευταίο δίμηνο. Με τον 39χρονο να την παρακολουθεί και την απειλεί καθημερινά. Τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας, η αδικοχαμένη Κυριακή τον είδε όταν επέστρεφε στο διαμέρισμα με φίλο της και αποφάσισαν να πάνε μαζί στο Α.Τ. της περιοχής, για να γίνει καταγγελία.

Το σπίτι της 28χρονης στην οδό Αριστοφάνους 9, απέχει μόλις 900 μέτρα από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συνοδευόμενη από τον φίλο της, ξεκινούν στις 21:50 από το σπίτι και 20 λεπτά αργότερα φτάνουν στο τμήμα. Στα ενδότερα, όπως δείχνουν οι χρόνοι θα παραμείνουν για 10 λεπτά. Αμέσως μετά οι δυο τους θα βγουν από την είσοδο και η άτυχη Κυριακή θα δεχθεί την πισώπλατη δολοφονική επίθεση.

Οι Αρχές εστιάζουν στα όσα έγιναν από τη στιγμή που η άτυχη γυναίκα έφτασε στις 22:10 το βράδυ της Δευτέρας στο τμήμα, με τον φίλο της.

Στο αστυνομικό τμήμα βρίσκονταν 4 αστυνομικοί. Δύο άντρες και δύο γυναίκες. Η αξιωματικός υπηρεσίας, η υποδιευθύντρια που έχει έρθει με περιπολικό, ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος και ο φρουρός που καθόταν τη στιγμή της φονικής επίθεσης στο φυλάκιο.

Αν και υπήρχε περιπολικό έξω από το τμήμα, όπως αποκάλυψε στο Live News ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, οι αστυνομικοί δεν μετέφεραν την 28χρονη στο σπίτι. Και σαν να μην έφτανε αυτό, την άφησαν να ειδοποιήσει μόνη το «100» για να υποβάλει το σχετικό αίτημα. Και ας βρισκόταν σε αστυνομικό τμήμα.

Η πισώπλατη φονική επίθεση στην 28χρονη

Στις 22:20 η άτυχη Κυριακή βγήκε με τον φίλο της και ενώ συνομιλούσε με το κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πισώπλατη φονική επίθεση με κουζινομάχαιρο.

«Όταν κατεβήκαμε κάτω στον δρόμο πήρε το 100 τηλέφωνο και έλεγε το περιστατικό δηλαδή ότι ο πρώην φίλος της είναι έξω από το σπίτι και που βρίσκονται ακριβώς. Όταν φτάσαμε σε ένα σημείο ένας άντρας έπεσε με μεγάλη δύναμη πάνω της και άρχισε να χτυπάει με το μαχαίρι. Εγώ αιφνιδιάστηκα και άρχιζα να φωνάζω. Θυμάμαι έναν αστυνομικό που ήρθε και κλώτσησε το χέρι του  να μην κρατάει το μαχαίρι», είπε ο φίλος της.

Οι κάμερες ασφαλείας του τμήματος έχουν καταγράψει εικόνες ανατριχιαστικές. Σε αυτές σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται η 28χρονη να βγαίνει και να μιλάει στο κινητό με την Άμεση Δράση. Μαζί με τον φίλο της προχωρούν και ξαφνικά, όταν βλέπουν στο οπτικό τους πεδίο τον δράστη σταματούν. Η άτυχη Κυριακή προσπαθεί να επιστρέψει στο τμήμα και τότε ο 39χρονος την πιάνει από τη μέση και αρχίζει να την μαχαιρώνει για 30 δευτερόλεπτα.

Το τηλέφωνο της κοπέλας έμεινε ανοιχτό για 8 λεπτά και σε αυτά ακούγονται μετά το πρώτο λεπτό οι απεγνωσμένες φωνές της για βοήθεια.

Κανείς δεν κατάφερε να προστατέψει την άτυχη Κυριακή. Κανείς δεν μπόρεσε να την σώσει από τα χέρια του άντρα, που εκείνο το βράδυ την ακολούθησε αποφασισμένος να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

Στο μικροσκόπιο έχει μπει από την πρώτη στιγμή και η στάση του φρουρού, με τις κινήσεις του, να εξετάζονται καρέ – καρέ στα βίντεο της αστυνομίας, για να διαπιστωθούν τα όσα έκανε όταν η Κυριακή έτρεχε πανικόβλητη προς το μέρος του.

Μέσα σε μίση ώρα. Από τις 21:50 που ξεκίνησε από το σπίτι που έμενε, στις 22:20 όταν βγήκε από το τμήμα και έπεσε πάνω στον φονιά της. Σε ένα στυγνό έγκλημα που κρατά ανάστατη ολόκληρη τη χώρα και μια σειρά από σοβαρά ερωτήματα να περιμένουν απαντήσεις.