Άγιοι Ανάργυροι: Τα μαρτύρια που βίωσε η 28χρονη στα χέρια του δράστη

Όλες οι αποκαλύψεις δείχνουν ότι τα τραγικά συμβάντα έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων ότι ήταν το χρονικό μιας προαναγγελθείσας γυναικοκτονίας.

Όπως καταγράφεται στο βίντεο ντοκουμέντο, ο 39χρονος δράστης πάνω στη μηχανή παρακολουθεί την πολυκατοικία όπου έμενε η 28χρονη.

Έχει πάνω του το μαχαίρι με το οποίο της στέρησε τη ζωή. Προφανώς περιμένει την στιγμή που θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με την Κυριακή.

Άλλωστε όπως είπε στους γιατρούς στο Δρομοκαΐτειο « την ήθελα μόνο δική μου».

Η 28χρονη κοπέλα το τελευταίο διάστημα ζούσε σε αυτό το σπίτι στους Αγίους Αναργύρους. Το βράδυ της Κυριακής όταν διαπίστωσε ότι ο πρώην σύντροφος κόβει βόλτες με το μηχανάκι πήγε στο αστυνομικό τμήμα σε απόσταση 900 μέτρων. Εκεί πίστευε ότι θα είναι ασφαλής.

Κακοί χειρισμοί, λάθη και παραλείψεις, δεν απέτρεψαν τη νέα γυναικοκτονία που συγκλονίζει το πανελλήνιο.

Συγγενείς και φίλοι της Κυριακής αφήνουν λουλούδια και κεριά.

Θρηνούν για το κορίτσι που δολοφονήθηκε μπροστά στο αστυνομικό τμήμα. Σε απόσταση λιγότερη του ενός μέτρου από το φυλάκιο.

Σε ένα φυλάκιο όπου ο φρουρός δεν αντέδρασε ούτε μία στιγμή μπροστά στο αποτρόπαιο έγκλημα. Ένας αστυνομικός αμετάκλητα καταδικασμένος σε διαδικασία απόταξης, που και ο ίδιος έδινε το παρών σε άλλο ΑΤ της ευρύτερης περιοχής.

Η Κυριακή κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα για να ζητήσει συνοδεία προκειμένου να επιστρέψει ασφαλής στο σπίτι της.

«Δεν τέθηκε ποτέ ζήτημα ότι δεν υπήρχε περιπολικό στην περιοχή. Το συγκεκριμένο περιπολικό ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Εδώ δεν είναι το θέμα μας ότι δεν υπήρχε περιπολικό να μεταφέρει την κοπέλα, αλλά ότι δεν ενημερώθηκε περιπολικό να προσέλθει για να γίνει η μεταφορά. Αυτό ερευνούμε», εξ’ηγησε η εκπροσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Ζούσε έναν εφιάλτη

Η Κυριακή προσπαθούσε να ξεφύγει από την κακοποιητική σχέση .Όπως αποκάλυψε η θεία της είχε χάσει το έμβρυο που κυοφορούσε μετά από άγριο ξυλοδαρμό

Η θεία της 28χρονης δήλωσε: «Την απειλούσε ότι θα την σκοτώσει και είχε χάσει και ένα μωρό από το ξύλο, από το βιασμό, τους βιασμούς τα χτυπήματα, που να μιλήσουμε στην αστυνομία που;».

Ο πατέρας 28χρονης είπε:

«Τώρα μου λένε πώς να τη ντύσω, τι παπούτσια να βάλει, τι φόρεμα, 28 ετών ήταν η Κουλίτσα και με ρωτάνε τώρα «θες να τη ντύσουμε νυφούλα; Θες να κάνουμε αυτό, εκείνο;» Τσακωνόντουσαν, τον μάζευε πίσω. Μου λένε πολλοί να κυνηγήσω την αστυνομία, τι να κυνηγήσω την αστυνομία; Σίγουρα όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης, δεν έπρεπε καν να την αφήσουν να βγει από το κτίριο. Να μείνει μέσα να την κρατήσουν 2-3 ώρες να της πουν μην πας πουθενά ή κάτσε εδώ, ξέρουν τις καταστάσεις τόσα έχουν γίνει».

Διαμαρτυρία γυναικών και παιδιών έξω από το ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Κανείς δεν προστάτευσε την άτυχη Κυριακή. Ξεψύχησε μόνη και αβοήθητη εκεί που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Φαίνεται ωστόσο ότι δεν είναι το μοναδικό κορίτσι που ζήτησε και δεν έλαβε προστασία από το τμήμα των Αγίων Αναργύρων.

Συγκλονίζει όμως και το γράμμα μιας γυναίκας που άφησε στο σημείο του μαρτυρίου της 28χρονης. Μια γυναίκα που βίωσε τον ίδιο εφιάλτη.

“Αγάπη μου, Κυριακή, πήγα να πεθάνω πριν χρόνια από τον σύζυγό μου και το ίδιο μου φέρθηκε η Αστυνομία Άγ. Παρασκευής. Σου εύχομαι καλό παράδεισο, Ασημίνα”.

Με σύνθημα είμαστε απροστάτευτοι γυναίκες και παιδιά μαθητές σχολείων της περιοχής διαμαρτύρονται έξω από το αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων, που δολοφονήθηκε η 28χρονη Κυριακή.

Αύριο στις 12 η οικογένεια και οι φίλοι θα της πουν το τελευταίο αντίο στον ιερό ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια.

Ο σκοπός είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς ορούς και βρισκόταν υπό… απόταξη

Τα εγκληματικά λάθη του σκοπού οδήγησαν στη δολοφονία. Όταν γυναίκα έφτασε στο σημείο του είπε απευθείας τι συνέβαινε.

Εκείνος όμως, έμεινε όλη την ώρα μέσα στο φυλάκιο.

Η περιοχή ευθύνης του είναι λιγότερα από 100 μέτρα και βάση του νόμου πρέπει να εποπτεύει τον χώρο και την ταυτότητα προσώπων που κινούνται ύποπτα σε αυτόν τον χώρο.

Επιπλέον, ο σκοπός είχε αποφυλακιστεί με περιοριστικούς ορούς και βρισκόταν υπό…απόταξη. Ενώ μία γυναίκα αστυνομικός εμπλεκόταν με κύκλωμά με πλαστές ταυτότητες.