Άγης Εμμανουήλ: Αθήνα – Γλασκόβη σε 80 ημέρες για την 26η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή

Ένας σύγχρονος Φειδιππίδης ξεκίνησε από την Αρχαιά Πνύκα και μέσα σε 80 μέρες θα διασχίσει 6 χώρες τρέχοντας συνολικά 2421 χιλιόμετρα, για να φτάσει την 1η Νοεμβρίου στη Γλασκόβη.

Εκεί θα πραγματοποιηθεί η 26η διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή.

Ο υπερμαραθωνοδρόμος Άγης Εμμανουήλ, σύγχρονος Φειδιππίδης, ξεκίνησε από την Πνύκα και με την ελάχιστη δυνατή παραγωγή ανθρακικού αποτυπώματος, θα δώσει το παρόν 70 μέρες αργότερα στην ιστορική αυτή συνάντηση.

Θα χρησιμοποιήσει την αρχετυπική φυσική δύναμη του τρεξίματος, την οποία ανέπτυξε ο Homo Sapiens και στηρίχθηκε η επιβίωση και η εξέλιξή μας. Η “έκρηξη¨ του δρομικού κινήματος, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου στις μέρες μας, αποδεικνύει ότι ο Homo Sapiens του 2021 τείνει να επιστρέψει σε μια ζωή με υγεία κοντά στη φύση.

Όπως αναφέρει και ο ίδιος «πηγαίνετε με στην αφετηρία και εγώ θα σας πάω στον τερματισμό»

Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη

Η δράση “Μετακίνηση 7: Αθήνα – Γλασκώβη” στοχεύει στην ενημέρωση, στην ευαισθητοποίηση και εν τέλει στην ενεργοποίηση των πολιτών για το κατεπείγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής.

Κύριο σώμα της δράσης είναι ένας υπερμαραθώνιος που με αφετηρία  την Αθήνα (Πνύκα), θα διασχίσει την Ευρώπη και θα καταλήξει στη Γλασκώβη την 1η Νοεμβρίου 2021, τη μέρα που θα πραγματοποιηθεί η επόμενη Παγκόσμια διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, η σημαντικότερη ίσως για το μέλλον της ανθρωπότητας.

Το μήνυμα του Άγη Εμμανουήλ

«Είμαι ο Άγης Εμμανουήλ ακτιβιστής ηθοποιός με καριέρα  σε Ελλάδα και εξωτερικό και υπερμαραθωνοδρόμος.

Θεωρώ υποχρέωσή μου να κάνω κάτι περισσότερο από το να είμαι ένας ευαισθητοποιημένος, συνειδητοποιημένος και ενεργός πολίτης στο μικρό πλαίσιο που κινούμαι.

Για να πέτυχω το στόχο μου θα χρειαστώ ένα ολιγομελές πλήρωμα που θα ανασαίνει στο ρυθμό μου και θα συντονίζεται με το νευρικό μου σύστημα αυτές τις 80 μέρες (δείτε εδώ αναλυτικά)

Η δράση Αθήνα Γλασκόβη δε μπορεί να ξεκινήσει χωρίς τη συνδρομή σας και δε θα μπορέσει να ολοκληρωθεί χωρίς τη θετική σας ενέργεια η οποία θα είναι μια σούπερ προωθητική δύναμη που θα με κάνει να καταπιώ κάθε ένα από τα 2421 χιλιόμετρα.

Πηγαίνετέ με στην αφετηρία κι εγώ θα σας πάω στον τερματισμό».

Ακολουθούν μερικά βίντεο από τον λογαριασμό του Άγη Εμμανουήλ στο facebook:

Περισσότερα βίντεο σχετικά με την πορεία του Άγη Εμμανουήλ μπορείτε να βρείτε στον λογαριασμό του στο facebook.

Ποιος είναι ο Άγης Εμμανουήλ

Γεννήθηκε στην Αθήνα και αποφοίτησε από μία από της σημαντικότερες Δραματικές Σχολές της Ελλάδας, τη Δραματική Σχολή του Εμπρός.

  • Συνεργάστηκε με μερικούς από τους σημαντικούς Έλληνες σκηνοθέτες σε κλασικά θεατρικά έργα.
  • Στον κινηματογράφο συμμετείχε σε ελληνικές και ξένες συμπαραγωγές όπως το “Anna’s Summer”, “Orpheus”.
  • Ίσως όχι τυχαία ενσάρκωσε το Φειδιππίδη στο ντοκιμαντέρ της ZDF “Die Legend von Marathon”.
  • Επίσης πρωταγωνίστησε σε επιλεγμένα τηλεοπτικά σήριαλ.
  • Έχει σκηνοθετήσει σε Παγκόσμια Πρώτη το πρώτο μυθιστόρημα των Κέρουακ Μπάροουζ “Και Έβρασαν οι Ιπποπόταμοι στις Γούρνες τους” το 2012.
  • Έχει συν-γράψει και σκηνοθετήσει το εφηβικό θεατρικό “Κρίση είναι θα περάσει”. Μία πρωτότυπη προσπάθεια του ίδιου και του συνεργάτη του νευρολόγου Τ. Μπονάκη να επιμορφώσουν με ψυχαγωγικό τρόπο τους έφηβους για ιατρικά θέματα. Η επιληψία που είναι το κεντρικό θέμα αυτής της παράστασης – της προηγούμενης ήταν ο ύπνος- αποτελεί συνάμα και ένα κοινωνικό στίγμα το οποίο στόχος της ομάδας είναι να σβήσει.

Έχει ασχοληθεί από παιδί με πολλά αθλήματα όπως Στίβο, Μπάσκετ, Μπόντι Μπίλντινγκ, Ποδηλασία, Γιόγκα και Πολεμικές Τέχνες.

  • Το 1996 συμμετείχε στον πρώτο του Μαραθώνιο κι έκτοτε έχει άλλες 24 συμμετοχές από τις οποίες οι 18 στον Αυθεντικό και δυσκολότερο, αυτόν της Αθήνας.
  • Από το 2014 ασχολείται με τον Υπερμαραθώνιο. Μόνο το 2020 τερμάτισε σε 4 Υπερμαραθώνιους έως 142 χιλιόμετρα και δύο Μαραθώνιους.

Έχει έντονη ακτιβιστική δράση σε κάθε έκφανση της ζωής του αλλά και με συγκεκριμένες δράσεις.

  • Το 2007 μετέφερε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης σε τάγμα πυροσβεστών κατά τη διαρκεια των μεγάλων Πυρκαγιών στην Πελοπόννησο
  • Το 2014 διοργάνωσε την ανεξάρτητη οικολογική δράση “240 χιλιόμετρα για τον Αιγιαλό”. Ήταν μια δράση για την προστασία του Ελληνικού Αιγιαλού που είχε σα στόχο την ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των πολιτών για το θέμα της εκποίησης και υπερεκμετάλλευσης των Αιγιαλών. Διέτρεξε με καύσωνα τον Αττικό Αιγιαλό σε πέντε μέρες, από το Αρχαίο λιμάνι των Κεχριών στα Ίσθμια μέχρι την παραλία του Σχινιά στο Μαραθώνα (250 χιλιόμετρα). Παράλληλα διάνθισε τη διαδρομή στους σταθμούς διανυκτέρευσης με επιμέρους δράσεις, όπως συναυλίες, γκράφιτι, συμβολικές οικολογικές δράσεις (απελευθέρωση θαλάσσιας χελώνας).
  • Το Μάιο του 2020 οργάνωσε το “Μικρό Περίπατο” στα χνάρια της δαδρομής που 79 χρόνια πριν άφησε ο Μανώλης Γλέζος, όταν κατευθύνθηκε προς την Ακρόπολη για να κατεβάσει τη ναζιστική σημαία. Ο Μανώλης Γλέζος είχε πεθάνει δύο μήνες νωρίτερα εν μέσω πανδημίας και ο “Μικρός Περίπατος” ήταν ο ελάχιστος φόρος Τιμής για έναν άνθρωπο που αφιέρωσε τη ζωή του για το δίκιο του αδύναμου