Αγοράκι που νόσησε από κορονοϊό εμφάνισε ένα σπάνιο σύνδρομο

Η Πρόεδρος ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, μίλησε για την περιπέτεια υγείας ενός πεντάχρονου αγοριού, το οποίο αφού νόσησε από κορονοϊό εμφάνισε ένα σπάνιο σύνδρομο.

Η ίδια ανέφερε πως η ελαφριά νόσηση των παιδιών και οι συμβουλές των παιδιάτρων μπερδεύουν τους γονείς. «Οι παιδίατροι για τα μικρά παιδιά είναι πολύ ευαίσθητοι», δήλωσε η κ. Παγώνη μιλώντας στο Mega. «Τον κορονοϊό τον σπουδάζουμε ακόμα».

«Οι γονείς δεν γνωρίζουν τη σοβαρότητα και την κρισιμότητα της μετά covid περιόδου. Ακόμα και για τα παιδιά που ευτυχώς τα περισσότερα νοσούν ελαφριά», σχολίασε η μητέρα του 5χρονου Μαίρη Οικονόμου.

«Το δικό μας παιδί δεν είχε αυτή την τύχη, ενώ πέρασε την καραντίνα του ελαφριά με 2 – 3 ημέρες πυρετό. Τέσσερις εβδομάδες μετά ο κορονοϊός του προκάλεσε πολυσυστημικό φλεγμονώδες σύνδρομο», τόνισε.

Το παιδί νοσηλεύτηκε στο Βενιζέλιο νοσοκομείο για 12 ημέρες και οι γιατροί, αφού βρήκαν οι γιατροί τι σωστή αγωγή που πρέπει να του χορηγήσουν, καθώς το σύνδρομο έχει ανακαλυφθεί πρόσφατα.

«Δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο να μην εμβολιάσουμε τα παιδιά μας», σχολίασε η κ. Οικονόμου.

«Τώρα μετά από όλα αυτά που περάσαμε, βλέποντας και ένα άλλο περιστατικό στην οικογένεια μου ναι θα το κάνω», σημείωσε.

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
ΟΣΕ: Υπάρχουν αδιάψευστα στοιχεία ότι το τρένο στα Σεπόλια πέρασε με κατεβασμένες μπάρες και με την παρουσία του φύλακα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Επέστρεψε στην ψυχιατρική κλινική ο 42χρονος που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του στο Κερατσίνι
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ένιωσε αδιαθεσία και άφησε την τελευταία του πνοή
13 Φεβρουαρίου, 2025
Τροχαίο στην Πατησίων – Ανετράπη όχημα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Μηνιγγίτιδα – Ηράκλειο: «Ίσως το κόλλησε από το μάτι που έχει κάνει μεταμόσχευση»
13 Φεβρουαρίου, 2025
Εξιχνιάστηκε μετά από 17 χρόνια ληστεία με λεία πάνω από 4 εκατ. ευρώ
13 Φεβρουαρίου, 2025
Παρέμβαση του Ρουβίκωνα στο σπίτι του Κωνσταντίνου Τασούλα
13 Φεβρουαρίου, 2025
Αντιδράσεις στην Ευρώπη για το ειρηνευτικό σχέδιο Τραμπ και την επικοινωνία με Πούτιν
13 Φεβρουαρίου, 2025
Ο καβγάς που προηγήθηκε της δολοφονίας του 59χρονου στην Πιερία
13 Φεβρουαρίου, 2025
Χειροβομβίδα εξερράγη σε μπαρ στην Γκρενόμπλ
13 Φεβρουαρίου, 2025