Αγουέρο: «Οι περισσότεροι φοβούνται να επιστρέψουν στα γήπεδα»

Το ποδόσφαιρο κάνει μικρά βήματα προς την επάνοδο στην αγωνιστική δράση, ωστόσο οι ποδοσφαιριστές φαίνεται ότι δεν αισθάνονται ακόμη έτοιμοι για να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Ο κορονοϊός παραμένει ως απειλή και ελάχιστοι είναι εκείνοι που έχουν ως προτεραιότητα την μπάλα εν μέσω πανδημίας. Ο Σέρχιο Αγουέρο δεν έκρυψε τον προβληματισμό του ενόψει της επανόδου των ποδοσφαιριστών στις προπονήσεις σε μια προσπάθεια για να ολοκληρωθεί η σεζόν στη Premier League.

Ο κορυφαίος στράικερ της Μάντσεστερ Σίτι μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό της Αργεντινής σχολίασε: «Το μεγαλύτερο μέρος των παικτών φοβάται να επιστρέψει. Εχουν παιδιά, έχουν οικογένεια. Και εγώ φοβάμαι. Είμαι σπίτι με την σύντροφό μου και δεν θα έρθω σε επαφή με άλλα άτομα. Υπάρχουν άτομα που έχουν τον κορονοϊό και δεν έχουν συμπτώματα αλλά μπορούν να τον μεταδώσουν, εγώ ο ίδιος θα μπορούσα να τον έχω και να μην το ξέρω καν».

Κάποιες ομάδες στη Premier League έχουν αρχίσει προπονήσεις σε ολιγομελή γκρουπ, δίχως προσωπικές επαφές και τηρώντας τις αποστάσεις.

Η αγγλική λίγκα ευελπιστεί να λάβει την έγκριση από την κυβέρνηση για επανεκκίνηση στις 8 Ιουνίου προκειμένου να παιχτούν οι 92 αγώνες που εκκρεμούν για τη λήξη της σεζόν, δίχως παρουσία κόσμου στις εξέδρες.