Άγρια δολοφονία – Προς δεύτερη νεκροτομή στη σορό της 28χρονης

Σοκαρισμένη η Κύπρος από την άγρια δολοφονία της 28ης Ουκρανής Λέσια Μπίκοβα που αναζήτησε καταφύγιο πέρυσι τον Ιανουάριο στην Κύπρο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος Ουκρανίας – Ρωσίας.

Η 28χρονη βρέθηκε νεκρή στην παραλία Πέτρα του Ρωμιού στην Πάφο το περασμένο Σάββατο, με τον 30χρονο σύντροφό της να είναι ο κύριος ύποπτος, αν και ο ίδιος επιμένει στην αθωότητά του.

Υποστηρίζει πως η 28χρονη γλίστρησε από τον βράχο στην προσπάθειά της να βγάλει μία selfie και κατέληξε στον γκρεμό. Σύμφωνα πάντα με τα όσα ισχυρίστηκε στην ανάκριση, στο όχημα οι δυο τους έκαναν και χρήση κοκαΐνης.

Δεν κατέληξε όμως αμέσως στην παραλία, όπως λέει, αλλά για λίγα λεπτά είχε πιαστεί από πέτρα, στα δύο περίπου μέτρα από το ύψος του δρόμου, και ο ίδιος προσπάθησε να την ανασύρει χωρίς αποτέλεσμα.

Οι ισχυρισμοί του ωστόσο, καταρρίπτονται, καθώς όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας το σημείο αυτό είναι πολύ απόκρημνο και πολύ δύσκολο για κάποιον να καταρριχηθεί και να αναρριχηθεί.

Και σε αυτό έρχεται να προστεθεί και το δεδομένο ότι ο ύποπτος ήταν υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών ουσιών, όπως κατέδειξαν και οι σχετικές εξετάσεις.

Τα δε, δεδομένα από την νεκροψία – νεκροτομή στη σορό της 28χρονης, που γνώριζε τον φερόμενο ως δράστη ένα μήνα, ενισχύει ακόμα περισσότερο το σενάριο της δολοφονίας.

Η 28χρονη έφερε κάταγμα σε σημείο του υοειδούς οστού, το οποίο παρατηρείται σε περιπτώσεις στραγγαλισμού, ενώ εντοπίστηκαν εξωτερικές σωματικές κακώσεις, οι οποίες δημιουργούν υποψία για σεξουαλική κακοποίηση καθώς και επιπρόσθετες εξωτερικές κακώσεις, οι οποίες δεν προκύπτουν από πτώση από ύψος.

Ο 30χρονος που συνελήφθη και κρατείται, ζήτησε νέα ιατροδικαστική εξέταση μέσω των δικηγόρων του, αίτημα που εξετάζεται.

Οι Αρχές της Κύπρου θα εξετάσουν το παρελθόν του, όπως και εικόνες από κάμερες σε διάφορα σημεία που επισκέφθηκε με το θύμα πριν φτάσουν στη Πέτρα του Ρωμιού.