Άγρια κόντρα Γεωργιάδη-Παππά: «Τυπικός ακροδεξιός, ψεύτης και διαστρεβλωτής» (vid)

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς για το ηχητικό αντίγραφο της συνομιλίας που κατέθεσε ο επιχειρηματίας Σάμπυ Μιωνής στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής.

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός, Νίκος Παππάς, είπε «όντως είναι η φωνή μου, αυτή η συζήτηση προφανώς έχει ένα κομμάτι πριν και ένα κομμάτι μετά, που δεν έχει κατατεθεί. Δεύτερον, στα επίμαχα σημεία υπάρχουν κενά με την ένδειξη «ακατάληπτο», που πιθανώς έχουν γίνει σκόπιμα από τον κ. Μιωνή, ο οποίος το έχει κάνει και με άλλους συνομιλητές».

«Εγώ μιλούσα με τον κ. Μιωνή μόνο για την παρέμβαση της κυβέρνησης του Ισραήλ και αυτό το κομμάτι δεν έχει προβληθεί από τα δελτία ειδήσεων και αυτό θέλω να το πω εμφατικά», είπε ο κ. Παππάς συμπληρώνοντας «Ο κ. Μιωνής μία λέει έτσι, μια λέει “γιουβέτσι”. Τα “χρήματα” και τα “πολλά χρήματα” και τα “μαγαζιά” αποδείχθηκε προσφάτως ότι είναι τα “μαγαζιά” που χρησιμοποιούσε ο κ. Μιωνής για περνάει λεφτά στον κ. Παπασταύρου, φαίνεται ότι από τον κ. Μιωνή βρέθηκαν σε λογαριασμούς του κ. Παπασταύρου πάνω από 2,5 εκατομμύρια ευρώ», υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως συμπλήρωσε ο Νίκος Παππάς, «εάν εντοπίζαμε ή καταλαβαίναμε ότι υπήρχε κλίκα στην ελληνική Δικαιοσύνη θα την καταγγείλαμε. Λίγους μήνες μετά, οκ. Μιωνής κατήγγειλε τον κ. Βορίδη ως επικεφαλής μιας οργάνωσης αντισημιτιστών, οι οποίοι τον έχουν βάλει στο στόχαστρο».

«Ο κ .Μιωνής ήρθες στο Μαξίμου, όπως παραδέχθηκε και ο ίδιος, ενώ πριν το αμφισβητούσε, επειδή υπήρξε παρέμβαση από κυβέρνησης άλλης, φίλης χώρας. Δεν ήρθε σε επαφή με εμένα για επαγγελματικές του υποθέσεις», ισχυρίστηκε ο κ. Παππάς, προσθέτοντας εν συνεχεία «ο κ. Σαμαράς, ο μεγάλος απών αυτής της κουβέντας, που επιδεικνύει πολιτική δειλία, φέρεται από τον εκδότη κ. Φιλιππάκη να του έχει ζητήσει να μην γράφει για τον κ. Μιωνή και τον κ. Παπασταύρου λέγοντας ότι “είναι καλά παιδιά και έχουν βοηθήσει την ΝΔ”».

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, «Η ατζέντα που αναφέρεται στην συζήτηση είναι η ατζέντα του κ. Μιωνή και του κ. Παπασταύρου για τα συμφέροντα τους. Στην συγκεκριμένη συνάντηση ο κ. Μιωνής μου ζήτησε να τον διορίσουμε πρόξενο της Ελλάδας στο Ισραήλ, ώστε να μην μπορέσει να τον ακουμπήσει κανείς δικαστικά».

Σε ότι αφορά εάν γνώριζε ο Αλέξης Τσίπρας για την συνάντηση Παππά – Μιωνή, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η επαφή έγινε στο πλαίσιο προστασίας των εθνικών συμφερόντων», δίχως να απαντήσει ευθέως εάν όσα έγιναν και όσα ειπώθηκαν ήρθαν σε γνώση του τότε Πρωθυπουργού.

Τον λόγο πήρε εν συνεχεία ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, αναφέροντας για το ηχητικό ντοκουμέντο ότι «εάν είναι μονταρισμένο το υλικό, θα φανεί από το πόρισμα των ειδικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σε ότι αφορά το ποσό που ανέφερε ο κ. Παππάς ότι εμβάστηκε σε λογαριασμό του κ. Παπασταύρου, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «η αναφορά στηρίζεται σε ένα χαρτάκι που γράφει κάτι», ενώ απευθυνόμενος στον Νίκο Παππά είπε «εάν είσαι πολιτικός και σωστός πολιτικός, να εμφανίσεις τώρα το χαρτί που αποδεικνύει το έμβασμα χρημάτων στον λογαριασμό του κ. Παπασταύρου», ενός ανθρώπου που έχει δικαιωθεί για όλα δικαστικά».

«Άναψε» η κουβέντα…

«Συγκεφαλαιώνω τα ερωτήματα. Ένα, τι εννοούσε ο κ. Παππάς λέγοντας θα καλέσω στο γραφείο μου την κ. Τουλουπάκη και θα της πω ‘κοριτσάρα μου ξέρεις τι πας να κάνεις’. Δύο, γιατί μιλά για Μαρέβα Γκραμπόφσκι- Μητσοτάκη ένα χρόνο πριν αρχίσει η επίθεση κατά της Μαρέβας. Τρία, να μας δείξει τώρα το έμβασμα και τον αριθμό λογαριασμού και το ποσό Σαμαρά», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο κ. Παππάς πήρε τον λόγο για να του απαντήσει, ωστόσο ο κ. Γεωργιάδης τον διέκοπτε. «Σταμάτα. Τώρα μιλάω εγώ. Τώρα μιλάω εγώ, θα κάτσεις να ακούσεις”, είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων να του απαντά: “Τι είσαι εσύ ο Μέγας Ναπολέων Βοναπάρτης; Ο Ναπολέων είσαι; Ο Λουδοβίκος ο ΙΔ;».

«Τώρα μιλάω εγώ, θα κάτσεις να ακούσεις. Σε παρακαλώ πάρα πολύ. Υπάρχει μαρτυρική κατάθεση για μεταφορά χρημάτων 2,6 εκατομμυρίων ευρώ και υπάρχει και η κατάρρευση του βασικού μάρτυρα που είναι η κ. Ράικου, η οποία θα μας έσωζε κιόλας από το σκάνδαλο της Novartis, η οποία αποδεικνύεται ότι και εμβάσματα από τη Novartis έχει και ζημίωσε το ελληνικό δημόσιο κατά 1,7 εκατομμύρια ευρώ», πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

«Τυπικό ακροδεξιό, ψεύτη και διαστρεβλωτή»

Στον διάλογο που είχαν στον «τηλεοπτικό αέρα» της εκπομπής «Καλημέρα Ελλάδα» του ΑΝΤ1, οι δύο πολιτικοί αντάλλαξαν βαριές κουβέντες, με τον Άδωνι Γεωργιάδη να χαρακτηρίζει ως σπείρα και συμμορία τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Παππά να χαρακτηρίζει τον Υπ. Ανάπτυξης ως «τυπικό ακροδεξιό, ψεύτη και διαστρεβλωτή».

Στα δηκτικά σχόλια του Νίκου Παππά κατά του κ. Γεωργιάδη, ότι «η ΝΔ έχει Αντιπρόεδρο και η Κυβέρνηση έχει υπουργό έναν άνθρωπο που πουλάει νανογιλέκα», ο Άδωνις Γεωργιάδης απάντησε στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ «προσέξτε μήπως στο άμεσο μέλλον χρειαστεί να φορέσετε εσείς κανένα νανογιλέκο, μαζί με άλλα κοστούμια», αναφερόμενος εμμέσως σε Ειδικό Δικαστήριο και προοπτική φυλάκισης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Απαντώντας σε ερωτήματα δημοσιογράφων, ο κ. Παππάς επανέλαβε ότι η συνάντηση του με τον κ. Μιωνή έγινε αποκλειστικά για τυπικούς και διπλωματικούς λόγους, με τον κ. Γεωργιάδη να υποστηρίζει ότι ο τρόπος και το ύφος με το οποίο ο κ. Παππάς αντιμετωπίζει τον κ. Μιωνή, τον οποίο αποκαλεί φιλικά και μ@λ@κ@, δείχνει ότι υπήρχε άλλους είδους σχέση μεταξύ τους», με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να απαντά ότι αυτή η αποστροφή δείχνει πως η ΝΔ είναι σε πολλαπλό αδιέξοδο και τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποκρίνεται ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σπείρα, που προσπάθησε να αλλοιώσει το πολίτευμα.

https://www.facebook.com/nikospappas66/videos/284321929592974/?__cft__[0]=AZWPZZ6-iLE02asgnMvrAlz5eTnx9jhaO3rsxxqGCUUM_riEFzGBGaIed6tNjcLga8Qkmo-11whN4-7BRM3y_VnsbqqUMSqGISo1Qt_f8742fSEB2RZy-671m4anYDd3b02BvDCdLME_FGV11qtYo4CD_Y5ryQiuQHB-6_ybfHxtYFYqo9mrZACsMov-2InX1rk&__tn__=%2CO%2CP-R