Άγρια ληστεία: Κόντεψαν να την πνίξουν και την έσυραν στο έδαφος για να της πάρουν μια αλυσίδα

Μια περίπτωση ληστείας που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα σε βάρος ηλικιωμένης, μεσημβρινές ώρες της 13ης Απριλίου στην περιοχή της Γλυφάδας, εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Στο πλαίσιο της προανακριτικής έρευνας, ταυτοποιήθηκαν ως δράστης 49χρονη ημεδαπή και ως συνεργός 48χρονος ημεδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία από την οποία επήλθε βαριά σωματική βλάβη, δυνάμει της οποίας εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης.

Κατόπιν στοχευμένων αναζητήσεων, αστυνομικοί της Ο.Π.Κ.Ε. εντόπισαν μεσημβρινές ώρες της Δευτέρας στην περιοχή των Αχαρνών, τους κατηγορουμένους και τους οδήγησαν στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Νοτιανατολικής Αττικής, όπου συνελήφθησαν βάσει των σχετικών ενταλμάτων που εκκρεμούσαν σε βάρος τους. Βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε το όχημα που χρησιμοποίησαν κατά την τέλεση της ληστείας.

Ως προς τον τρόπο δράσης, οι κατηγορούμενοι κινούμενοι με όχημα προσέγγισαν την 85χρονη που κινούνταν πεζή και της επιτέθηκαν, με σκοπό να αρπάξουν την αλυσίδα που φορούσε στο λαιμό της.

Ο 48χρονος ακινητοποίησε την 85χρονη και η 49χρονη τράβηξε βίαια την αλυσίδα, ασκώντας της παράλληλα πίεση στο λαιμό προκειμένου να κάμψει την αντίσταση της. Η 49χρονη δεν δίστασε να σύρει την ηλικιωμένη γυναίκα στο έδαφος, τραυματίζοντας την, έως ότου ολοκληρώσει τον εγκληματικό σκοπό της.

Σημειώνεται ότι οι κατηγορούμενοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές κατά το παρελθόν για παρόμοια αδικήματα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.