Αγριεύει ο «Λέανδρος»: Χιόνια και στα Νότια σήμερα – Έκτακτη σύσκεψη των Αρχών

Ο Λέανδρος» ήδη κάνει αισθητή την παρουσία του με πολικές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις, ακόμη και στα πεδινά της βορειοδυτικής χώρας. Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για το συντονισμό.

Χιονοπτώσεις θα έχει η Μακεδονία, η Θράκη, η Θεσσαλία, αλλά και η Ήπειρος και η Κεντρική Στερεά.

Τα περισσότερα χιόνια αναμένονται, στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, ακόμη και στη Θεσσαλονίκη, πιθανότατα και μέσα στην πόλη. Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -9 βαθμούς η ελάχιστη έως -1 η μέγιστη.

Το Σαββατοκύριακο αναμένεται δεύτερο, σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας,με πολλές χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο, τη Στερεά, τη Θεσσαλία, τα νησιά του Βορείου Αιγαίου. Επιπλέον θα σημειωθούν ισχυρές καταιγίδες το Σάββατο στα νησιά του Ιονίου και στη Δυτική και νότια Πελοπόννησο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα φτάσει στη Δυτική Μακεδονία και κάτω από τους -15 βαθμούς Κελσίου και η μέγιστη στους -5 βαθμούς.

Κυριακή και Δευτέρα θα είναι πολύ κρύες μέρες και το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να υποχωρήσει από την Τρίτη.

Ευρεία σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία

Για το βέλτιστο συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων Πολιτικής Προστασίας, ενόψει της επερχόμενης κακοκαιρίας, η οποία αναμένεται να πλήξει μεγάλο μέρος της χώρας μας κατά τις επόμενες ημέρες, θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σήμερα, Παρασκευή 15/01 στις 10.00, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας (κτίριο Φάρος)

Πηγή: ΕΡΤ