Άγριο έγκλημα – Νεκρός με 40 τραύματα ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος

Συγκλονισμένη παρακολουθεί η τοπική κοινωνία της Εφύρας αλλά και ολόκληρη η Ηλεία τις ραγδαίες εξελίξεις γύρω από τον τραγικό θάνατο που βρήκε ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος μέσα στο σπίτι που έμενε ακριβώς δίπλα από το ελαιοτριβείο που διατηρούσε ο ίδιος μαζί με τον αδελφό του, Άγγελο.

Ο τελευταίος μάλιστα, είναι εκείνος που γύρω στις 11 το βράδυ της περασμένης Δευτέρας φέρεται να αντίκρισε τον αδελφό του νεκρό στο πάτωμα φέροντας πολλαπλά και βαθιά τραύματα στο κεφάλι, τα οποία όπως αποδείχτηκε αργότερα προήλθαν από αιχμηρό αντικείμενο.

Τότε ο ίδιος, μαζί με τον γιο του ενημέρωσαν την Αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο μαζί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο όμως δεν παρέλαβε την σορό του άτυχου άνδρα, μέχρι και χθες το πρωί όταν στο σπίτι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του ο 68χρονος, έφτασε ο Ιατροδικαστής Πατρών, Ανδρέας Γκότσης προκειμένου να διαπιστώσει τα αίτια θανάτου του.

Ακολούθως, μεταφέρθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών ώστε να διενεργηθεί νεκροψία – νεκροτομή από την οποία προέκυψε ότι το θύμα έφερε 40 τραύματα από θλον και τέμνον όργανο, συνθέτοντας ένα σκηνικό εγκλήματος απίστευτης αγριότητας ενώ ως επίσημη αιτία θανάτου αναφέρονται οι κακώσεις κεφαλής και αυχένα. Κατόπιν τούτου, αποκλείστηκε και τυπικά το ενδεχόμενο αυτοκτονίας.

Δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης ή ληστείας

Ξετυλίγοντας το κουβάρι της στυγερής δολοφονίας του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου, τα στοιχεία που έρχονται στο φως συγκλονίζουν και γεννούν ερωτήματα για τους λόγους που μπορεί να είχε κάποιος ώστε να κόψει το νήμα της ζωής του 68χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς», από τα 40 συνολικά τραύματα που έφερε το θύμα σε όλο το κεφάλι, τουλάχιστον τα μισά ήταν εμφανή ενώ με βάση τα έως τώρα ευρήματα, δεν υπάρχουν ενδείξεις πάλης παρά μόνο κάποια μικρά σημάδια στα χέρια, γεγονός που φανερώνει πως ο 68χρονος πιθανώς να ξαφνιάστηκε από την επίθεση που δέχθηκε και έκανε μια μικρή απέλπιδα προσπάθεια να προστατεύσει τον εαυτό του.

Παράλληλα, το γεγονός πως στο σπίτι δεν υπάρχουν ίχνη διάρρηξης, οδηγεί τους Αστυνομικούς στο συμπέρασμα πως το κίνητρο της δολοφονίας δεν ήταν η ληστεία αφού συν τοις άλλοις, από το σπίτι δεν είχαν αφαιρεθεί χρήματα ή άλλα πολύτιμα αντικείμενα.

Ο συνδυασμός των παραπάνω, οδηγεί τις Αρχές σε αναζήτηση άλλων κινήτρων για τον φόνο του Χαράλαμπου Αναγνωστόπουλου που από την πρώτη στιγμή εστίασαν σε άτομα του κοντινού περιβάλλοντος του.

Προσπάθεια παραπλάνησης της Αστυνομίας

Η Αστυνομία από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, έχει συλλέξει αρκετές μαρτυρίες και καταθέσεις ατόμων από το οικογενειακό – και όχι μόνο – περιβάλλον του θύματος, μεταξύ των οποίων και ο αδελφός του που τον βρήκε νεκρό μαζί με τον γιο και την γυναίκα του, προκειμένου να αναφέρουν όσα γνωρίζουν για την υπόθεση, αφού ούτε το αντικείμενο από το οποίο φέρεται να προήλθε ο θάνατος του 68χρονου, βρέθηκε στο σπίτι ή στον περιβάλλοντα χώρο του οικοπέδου.

Κατά την διάρκεια της διαδικασίας μάλιστα, δυο από τους πολλούς που κατέθεσαν σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «Πατρίς» υπέπεσαν σε αντιφάσεις για τις συνθήκες θανάτου του 68χρονου και γι’ αυτό η εξιχνίαση της υπόθεσης και ο εντοπισμός του δράστη ή των δραστών θεωρείται θέμα χρόνου.

«Ένας από τους πολλούς που εξετάσθηκαν μάλλον υπέπεσε στο μοιραίο λάθος και σύντομα το αστυνομικό θρίλερ της δολοφονίας του 68χρονου στην Εφύρα θα λάβει τέλος» ανέφερε χαρακτηριστικά, αξιόπιστη αστυνομική πηγή, προσθέτοντας πως υπήρξε άτομο που προσπάθησε να παραπλανήσει τις αρχές και ο ρόλος του στην υπόθεση, μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, εξεταζόταν ενδελεχώς.

Πηγή: patrisnews.gr

-Ad-