Αγρότες: Έφτασαν στην Αθήνα τα τρακτέρ – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Στην Αθήνα έχουν φτάσει τα πρώτα τρακτέρ προκειμένου να λάβουν μέρος  στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα.

Στόχος των αγροτών είναι στις 17:30 να βρίσκονται στην πλατεία Ομονοίας και από εκεί στις 18:30 να πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία έως το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, περίπου 200 τρακτέρ αναμένονται στην Αθήνα και θα προστεθούν 60 πούλμαν από την Αλεξανδρούπολη ως το Κάστρο Βοιωτίας.

Τα τρακτέρ από Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα διανυκτέρευσαν στο Κάστρο Βοιωτίας, ενώ παράλληλα φθάνουν λεωφορεία με αγρότες από άλλες περιοχές. Επίσης, 200 περίπου αγρότες από την Κρήτη έφτασαν λίγο μετά τις 06:00 το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Η τροχαία εφαρμόζει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και συγκεκριμένα:

Προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας κατά μήκος του δρομολογίου που θα ακολουθήσουν τα αγροτικά οχήματα: λεωφόρος Αθηνών, Αχιλλέως, πλατεία Καραϊσκάκη. Θα κινηθούν αντίθετα στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου, την πλατεία Ομονοίας και την οδό Πανεπιστημίου, προκειμένου να φτάσουν στο Σύνταγμα. Θα υπάρξει προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας πέριξ της πλατείας Ομονοίας.

Θα διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Αμαλίας, την οδό Πανεπιστημίου, τη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας και σε όλες τις κάθετες σε αυτές οδούς.

Η Βασιλίσσης Σοφίας θα διακοπεί από το ύψος της Βουλής και η κυκλοφορία στην κάθοδο θα γίνεται μέχρι και την οδό Σέκερη.

Τα οχήματα που κινούνται στην οδό Ακαδημίας θα κατευθύνονται μόνο προς την άνοδο της Βασιλίσσης Σοφίας.

Θα υπάρχει συνεχής πληροφόρησης για περαιτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ συστήνεται στους οδηγούς να αποφύγουν την κίνηση με οχήματα στη διαδρομή της πορείας και στους χώρους των εκδηλώσεων, τόσο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και για την αποφυγή πρόσθετων κυκλοφοριακών προβλημάτων.

Συνεχής ενημέρωση για τις ισχύουσες κάθε φορά κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα υπάρχει σε ειδικό μπάνερ στην ιστοσελίδα καθώς και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Ελληνικής Αστυνομίας.