Αγρότες: Φιάσκο χαρακτήρισαν τη συνάντησή τους με τον Κ.Μητσοτάκη – Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις

Φιάσκο χαρακτήρισαν τη συνάντηση των αγροτών με τον πρωθυπουργό ο Χρήστος και Θωμάς Μόσχος που μίλησαν στο MEGA Σαββατοκύριακο. Η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους αγρότες της Θεσσαλίας έλαβε χώρα στο Μέγαρο Μαξίμου, ωστόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας αμέσως μετά σχολίασε πως οι αγρότες αποχώρησαν από τη συνάντηση χωρίς «ουσιαστικές απαντήσεις» στα αιτήματά τους.

Όπως έγινε γνωστό, σε συνέχεια των επαφών θα υπάρξει και νέα συνάντηση του πρωθυπουργού, με εκπροσώπους των θεσμικών φορέων του αγροτικού κλάδου της Θεσσαλίας, την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαρτίου, όπου η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Χρήστος και Θωμάς Μόσχος μίλησαν στο MEGA Σαββατοκύριακο για την εν λόγω συνάντηση του πρωθυπουργού με τους αγρότες.

«Ήταν ένα φιάσκο η όλη συνάντηση, γιατί δεν δεσμεύτηκε για τίποτα ο πρωθυπουργός», ανέφεραν. Σχετικά με το τι αλλαγές θα πρέπει να γίνουν στην Κοινή Αγροτική Πολιτική επεσήμαναν: «Όπως είναι η ΚΑΠ φτιαγμένη τώρα κινδυνεύει να τιναχθεί στον αέρα από μόνη της γιατί αν γίνει διασταυρωτικός έλεγχος και καταλάβουν στην Ευρώπη ότι το βόειο κρέας, δηλαδή το κόκκινο κρέας, παίρνει δυο φορές επιδότηση, αυτόματα αυτό θεωρείται παράνομο και πρέπει να καταργηθεί». «Κάνουν αγροτική πολιτική άνθρωποι που δεν γνωρίζουν τι είναι η κατσίκα και τι πρόβατο», σχολίασε ο Θωμάς Μόσχος.

Αναφορικά με την πορεία των τιμών εκτίμησαν οι κτηνοτρόφοι ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν και πρόσθεσαν «οι τιμές ειδικά μετά τον Ιούνιο θα αυξηθούν».