Κινητοποίηση αγροτών του νομού Λάρισας στην εθνική οδό στον Πλατύκαμπο Λάρισας, Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024. (EUROKINISSI)

Αγρότες: Ζεσταίνουν τις μηχανές των τρακτέρ για να κατέβουν στην Αθήνα

Αποφασισμένοι να σκληρύνουν τη στάση τους δηλώνουν οι αγρότες, την ώρα που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης απαντά θετικά στο αίτημά τους για συνάντηση μαζί του, με την προϋπόθεση, όμως, ότι οι δρόμοι θα είναι ανοιχτοί. Η πόρτα του διαλόγου είναι ανοιχτή, αλλά με τους δρόμους, επίσης, ανοιχτούς, όπως λέει.

Οι επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου με υπόμνημά τους στο γραφείο του πρωθυπουργού καταγράφουν με τον πλέον επίσημο τρόπο όλα τα αιτήματά τους, όπως αυτά καθορίστηκαν στην πανελλαδική σύσκεψη όλων των μπλόκων της χώρας.

Η σχετική επιστολή εστάλη το βράδυ της Τετάρτης (7/2) και περιλαμβάνει τα βασικά αιτήματά τους για μείωση του κόστους παραγωγής, επαναδιαπραγμάτευση της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής αλλά και έργα υποδομής για την αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας.

Οι αγρότες προσπαθούν να συντονίσουν τον ταυτόχρονο αποκλεισμό των εθνικών οδών με μπλόκα, ενώ τρέχει και η διορία που έχουν δώσει στην κυβέρνηση μέχρι την Παρασκευή, προκειμένου να μην κάνουν πράξη την κάθοδο με τα τρακτέρ στην Αθήνα.