Αίγιο: «Εξωπραγματική η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα του 28χρονου»

Η υπόθεση του τραγικού τροχαίου δυστυχήματος στο Αίγιο έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Χθες (03/09) έγινε γνωστό ότι βρέθηκε θετικό το δείγμα του αλκοτέστ στο οποίο ο 28χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, που σκότωσε και εγκατέλειψε μια ηλικιωμένη και το ενός έτους εγγονάκι της στις Καμάρες Αιγίου.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των αιματολογικών αυτών εξετάσεων, ο συνήγορος του 28χρονου, Αλέξης Κούγιας παραδέχθηκε πως ο εντολέας του ήταν υπό την επήρεια αλκοόλ και πρόσθεσε ότι «διαφωνώ ότι δεν μπορεί κάποιος (σ.σ να οδηγήσει) με 1,71».

Σήμερα, ο οδηγός ασφαλούς οδήγησης Κωνσταντίνος Μαρκουίζος σχολίασε αυτή την άποψη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ήταν απόλυτος.

«Για μένα είναι όχι εκτός ορίου, είναι εξωπραγματικό. Επειδή άκουσα ότι ο δικηγόρος αυτού του ανθρώπου ότι το 1,10 είναι το φυσιολογικό όριο, το επιτρεπτό και το 1,75 είναι κοντά.

Εγώ θα έλεγα ότι 0,50 με αιμοληψία είναι το όριο ή 0,25 με εκπνεόμενο αέρα, το γνωστό αλκοτέστ όταν ο μέσος όρος της Ευρώπης είναι 0,22 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος. Ο νόμος λέει αν το διαβάσουμε εδώ, 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος», τόνισε ο κ. Μαρκουίζος.