Αίγυπτος: ΝΟΤΑΜ για αποφυγή του ιρανικού εναέριου χώρου από τις 04:00 έως τις 07:00 – Το Ιράν προειδοποιεί για διήμερες ασκήσεις στο FIR

Η Αίγυπτος έδωσε οδηγίες στις αεροπορικές εταιρείες της χώρας να αποφεύγουν τον ιρανικό εναέριο χώρο για ένα διάστημα 3 ωρών τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης, μεσούσης της έντασης μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν.

Ακολούθησε ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτικής Αεροπορίας της Αιγύπτου σύμφωνα με την οποία όλες οι αεροπορικές εταιρείες της χώρας πρέπει να αποφεύγουν τις πτήσεις πάνω από το Ιράν στις 7 και 8 Αυγούστου, καθώς τοΤο Ιράν «προέτρεψε τις αεροπορικές εταιρείες σε όλον τον κόσμο να αποφεύγουν τις πτήσεις μέσω του εναέριου χώρου του, επειδή θα διεξαχθούν στρατιωτικές ασκήσεις. Σύμφωνα με το αιγυπτιακό κανάλι Al Qahera News TV, κρίσιμη είναι η NOTAM (προειδοποίηση ασφαλείας), που θα τεθεί σε ισχύ από τις 04.00 έως τις 07.00 ώρα Ελλάδας τα ξηερώματα της Πέμπτης.

«Μια τέτοια NOTAM από την Αίγυπτο είναι πολύ ασυνήθιστη. Είναι πιθανό να πρόκειται για ένδειξη μιας ιρανικής απάντησης στο Ισραήλ», αναφέρει ο OPSGROUP, ένας οργανισμός σχετικά με τους εναέριους κινδύνους.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή θέτει ως νέα, πιθανότερη ημερομηνία για την επαπειλούμενη επίθεση αντιποίνων του Ιράν, δημοσίευμα του σαουδαραβικού κρατικού δικτύου Αl Arabiya, επικαλούμενο αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, και ενώ το Ισραήλ συνεχίζει τα πλήγματα κατά διοικητών της Χεζμπολάχ.

Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν επίσης ότι το Ιράν δεν έχει «δεύτερες σκέψεις», όπως έγραψε η Ουάσιγκτον Πόστ αλλά «αναμένει την ολοκλήρωση της συνόδου κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας που ήδη έδωσε πράσινο φως από τη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.