Αιματηρό τροχαίο με 14 νεκρούς στην Ινδονησία

Ένα σφοδρό τροχαίο σημειώθηκε στην Ινδονησία, καθώς ένα λεωφορείο ξέφυγε από την διαδρομή του και έπεσε πάνω σε διαφημιστική πινακίδα, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 14 άτομα και να τραυματιστούν ακόμη 19.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το τροχαίο έγινε στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας, ενώ στο λεωφορείο, επέβαιναν 31 επιβάτες, ο οδηγός και ένας υπάλληλος της εταιρείας μεταφορών. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, το όχημα προσέκρουσε σε μια κολόνα και ανατράπηκε σε ένα δρόμο που συνδέει την πόλη Μοτζοκέρτο και τη Σουραμπάγια, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Ινδονησία.

Τα θύματα ήταν από το Μπενόβο, μια τοποθεσία κοντά στη Σουραμπάγια, και επέστρεφαν από τουριστικές διακοπές το Σαββατοκύριακο στο οροπέδιο Ντιένγκ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά στο κέντρο του νησιού της Ιάβας, ανέφερε ο τοπικός αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών Ριντουάν Μουμπαρούν στο τηλεοπτικό δίκτυο Metro TV.

«14 έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 19 τραυματίστηκαν σοβαρά ή ελαφρά», δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μοτζοκέρτο, Ροφίκ Ρίπτο Χιμαουάν, προσθέτοντας ότι διεξάγεται έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος.

Ένας εκπρόσωπος της αστυνομίας της Ιάβας είχε αναφέρει νωρίτερα ότι το δυστύχημα προκλήθηκε από λάθος του οδηγού. «Αυτό το δυστύχημα προκλήθηκε από ανθρώπινο λάθος, ο οδηγός ήταν εξαντλημένος», είπε και πρόσθεσε ότι ο οδηγός επέζησε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τραυματισμένος,.

-Ad-