Αίσιο τέλος είχε η «οδύσσεια» 10χρονου ασυνόδευτου παιδιού

Στη μεταβατική δομή φιλοξενίας που λειτουργεί η ΜΕΤΑδραση στην Αθήνα μεταφέρθηκε τελικά το δεκάχρονο ασυνόδευτο παιδί, που βρισκόταν επί σχεδόν ενάμιση μήνα σε κρατητήριο αστυνομικού τμήματος στα Σέρβια Κοζάνης.

Την ιστορία του παιδιού είχε δημοσιοποιήσει η ΜΚΟ ΑΡΣΙΣ, ομάδα της οποίας εντόπισε το παιδί από τη Συρία να παραμένει για 44 ημέρες έγκλειστο σε καθεστώς προστατευτικής φύλαξης στο συγκεκριμένο αστυνομικό τμήμα.

Σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το αστυνομικό τμήμα Σερβίων και την Εισαγγελία, η ΜΕΤΑδραση ανέλαβε να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να καταστεί δυνατή η μεταφορά του παιδιού από την Κοζάνη στην Αθήνα και η εγκατάστασή του στη δομή, που φιλοξενεί άλλα 14 παιδιά της ίδιας ηλικίας.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΜΕΤΑδρασης, «το παιδί ήταν εμφανώς ταλαιπωρημένο από τη μακρά παραμονή του σε ένα κρατητήριο, αλλά η συνοδός της ΜΕΤΑδρασης με τη βοήθεια τηλεφωνικής διερμηνείας τού εξήγησε ότι βρισκόταν εκεί για να το συνοδεύσει σε ένα οικογενειακό περιβάλλον, όπου υπάρχουν και άλλα παιδιά της ηλικίας του».

Εκτέλεση Ζαμπούνη: «Γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι όποιος μιλήσει τελειώνει»
16 Ιανουαρίου, 2024
Τραμπ: «Βρίσκομαι σε σοβαρές συζητήσεις με τον Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τηλεφωνική επικοινωνία Μητσοτάκη – Μερτς: «Σημαντική νίκη για το ΕΛΚ και την Ευρώπη»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Σχηματισμός κυβέρνησης στη Γερμανία: Οι επιλογές του Μερτς – Οι συσχετισμοί και οι διαπραγματεύσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Τέμπη: Συγκλονίζει η μητέρα του μοναδικού επιζώντα του πρώτου βαγονιού – «Ο Γεράσιμος ακόμη ανασαίνει αλλά όπως ήταν δεν θα γυρίσει ποτέ ξανά»
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πλημμεληματική δίωξη σε έξι πρόσωπα για τον θάνατο 2,5 ετών κοριτσιού στον «Άγιο Στυλιανό» Θεσσαλονίκης
24 Φεβρουαρίου, 2025
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
Συντάξεις: Έξτρα έως και 12.000 ευρώ αν έχετε τόση σύνταξη
24 Φεβρουαρίου, 2025
Διπλωματικές ζυμώσεις στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ: Με δικό τους ψήφισμα για την Ουκρανία οι ΗΠΑ – Η Γαλλία αναμένεται να προτείνει τροπoποιήσεις
24 Φεβρουαρίου, 2025
Φάμελλος: Η δικαιοσύνη δεν πρέπει να λειτουργεί ως μακρύ χέρι της κυβέρνησης – Η ευθύνη για την σύγκρουση των τρένων από το 2019 και μετά
24 Φεβρουαρίου, 2025
Μενίδι: Συναγερμός για ύποπτο αντικείμενο – Επί τόπου τα ΤΕΕΜ
24 Φεβρουαρίου, 2025
Πέθανε σε ηλικία 88 ετών η τραγουδίστρια Ρομπέρτα Φλακ – Γνωστή για το “Killing Me Softly With His Song”
24 Φεβρουαρίου, 2025